Dintr-un pumn, un bărbat nebisericos i-a zburat unui tânăr proteza oculară şi i-a învineţit ochiul valid

Dintr-un pumn, un bărbat nebisericos i-a zburat unui tânăr proteza oculară şi i-a învineţit ochiul valid
Caz traumatizant pentru un tânăr. Un bărbat nebisericos din localitatea Nicula i-a zburat proteza oculară şi i-a învineţit ochiul valid.

La cei 34 de ani ai săi, Dinu Roman, din localitatea clujeană Nicula, este lipsit de un ochi, de pe urma unui accident de muncă, iar proteza oculară pe care şi-a pus-o la un spital specializat din Timişoara l-a costat o mică avere.

Sâmbătă, 18 aprilie, la ora 1 dimineaţa, l-a găsit pe acesta într-o crâşmă din localitate, în faţa unei halbe de bere. În local se mai aflau câţiva clienţi, nişte ciobani veniţi din Moldova, angajaţi ai unui oier din zonă.

La un moment dat, unul dintre ei, Todoruţ, s-a apropiat de Roman şi i-a arătat un briceag, ameninţându-l că-i scoate şi celălalt ochi cu el. Îi tot reproşa că a avut cândva de-a face cu un frate de-al său şi vrea să-l răzbune.

Povesteşte victima: "Simţind că-i vorba de scandal, după ce mi-am terminat halba, am scos telefonul şi am format la numărul de urgenţă 112, anunţându-i că mă tem pentru viaţa mea. Poliţia din Gherla mi-a promis că trimite un echipaj către mine. Şi, imediat după ce mi-am terminat conversaţia, am ieşit din local. Însă, odată ajunşi afară, mi-a dat un pumn în nas, cu un corp contondent, cred - atât de tare încât m-am prăbuşit, în stare de inconştienţă".

Între timp, o tânără din sat, trecând pe acolo, l-a observat zăcând la pământ şi, cu chiu cu vai, a reuşit să-l readucă în simţiri. Între timp a sunat încă o dată la 112 şi i s-a răspuns că poliţia se află pe drum. Continuă victima: "Nici măcar proteza oculară n-am mai găsit-o, cred că a zburat undeva, la câţiva metri de noi. Poliţiştii m-au sfătuit să vin la Cluj, la I.M.L., de unde să-mi scot certificat şi apoi să mă prezint la secţie. Cert e că omul acela e foarte periculos, fiindcă ştiu că l-a bătut şi pe-un consătean de-al meu, iar acesta s-a temut să-i facă plângere. Eu n-am să mă las, mai ales că, pe lângă lovitura primită, mi-a făcut şi o mare pagubă cu proteza"

După ce l-au consultat pe tânăr, medicii legişti clujeni i-au recomandat acestuia îngrijiri medicale de 4 - 5 zile.

Comenteaza