Director de creație Untold: “Un festival poate da o identitate unui oraș, un mod de a se dezvolta”

Director de creație Untold: “Un festival poate da o identitate unui oraș, un mod de a se dezvolta”

Răzvan Luca este de profesie architect, iar din 2016 s-a alăturat echipei festivalului de muzică Untold. Inițial s-a ocupat de departamentul de arhitectură, iar din 2019 a devenit director de creație al grupului Untold.  

Răzvan, cum ai ajuns tu să lucrezi la Untold și cu ce te ocupi, mai exact?

Eu la bază sunt arhitect și motivul pentru care m-au contactat a fost să fac partea de arhitectură și design în tot festivalul. În timp, mi-am dat seama că e altfel de arhitectură și asta a fost ceea ce m-a atras, chiar și lucrarea mea de licență a fost despre intervenții temporare în cadrul unor evenimente culturale.

A fost cumva o temă prevestitoare. Era ceva nou, toată lumea făcea ansambluri rezidențiale, spitale, muzee, iar eu am făcut o machetă goală și în timpul prezentării am umplut-o cu elemente specifice unui eveniment cultural, iar tot conceptul fusese gândit pentru Cluj Capitala Culturală Europeană și putea fi mutat în orice alt oraș.

Acum ocupi funcția de director de creație al grupului Untold Universe. Ce presupune munca ta, mai exact?

Aceasta titulatură, deși se gaseste în mai multe domenii creative, a fost construită de mine împreună cu Bogdan Buta specific pentru festivaluri și atunci s-ar putea să fie un job de tip “specie rară”. În mare, contribui împreună cu restul echipei de management la crearea viziunii pe termen scurt, mediu și lung a festivalului.

ARTICOL INTEGRAL!

Etichete
Comenteaza