Director de liceu, acuzat de luare de mită, riscă închisoarea

Director de liceu, acuzat de luare de mită, riscă închisoarea
Directorul Colegiului Tehnic Napoca din Cluj-Napoca, Niculae Nistor, ar putea ajunge astăzi după gratii. El este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită iar cererea va fi judecată de instanţă astăzi.

Nistor este urmărit penal de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj. Procurorii arată că Nistor a pretins der la un denunţător suma de 2.000 de euro, în august şi septembrie, pentru a prelungi contractul de închiriere existent între societatea administrată de denunţător şi liceul al cărui director este inculpatul. Contractul are ca obiect închirierea unei ferme din patrimoniul instituţiei şcolare şi expiră la începutul lunii octombrie.


"În schimbul sumei de bani pretinse, inculpatul Nistor Niculae s-a angajat să facă toate demersurile necesare, chiar ilegale, pentru ca societatea denunţătorului să fie declarată câştigătoare la licitaţia ce urma să fie organizată pentru închirierea fermei, precum şi să menţină nivelul actual al chiriei lunare.
La data de 19 septembrie 2011, inculpatul Nistor Niculae a primit de la denunţător suma de 2.000 de euro ca obiect al infracţiunii de luare de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.
Inculpatului Nistor Niculae i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 19 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia", explică procurorii.

Nistor va fi prezentat astăzi instanţei Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Comenteaza