Directorul acuzat de luare de mită al unui colegiu din Cluj, trimis în judecată

Directorul acuzat de luare de mită al unui colegiu din Cluj, trimis în judecată
Directorul Colegiului Tehnic "Napoca", Niculae Nistor, a fost trimis astăzi în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El este acuzat de luare de mită.
">

Procurorii arată că situaţia de care se face vinovat Nistor începe încă din 2001, când între Colegiul Tehnic „Napoca" din Cluj Napoca şi societatea comercială reprezentată de un denunţător, a fost încheiat un contract ce are ca obiect închirierea unui teren în suprafaţă de 1.266 metri pătraţi. Contractul a fost prelungit şi urma să expire în 17 octombrie 2011.

"În acest context, în perioada august - septembrie 2011, inculpatul Nistor Niculae, în calitatea sa de director al Colegiului „Napoca", a pretins de la denunţător, cu titlu de mită, suma de 2.000 de euro pentru a reînnoi acest contract şi pentru a menţine cuantumul actual al chiriei. În acest sens, Nistor Niculae i-a precizat denunţătorului şi modalitatea în care îl va ajuta, respectiv prin fraudarea licitaţiei ce urma a fi organizată în vederea închirierii terenului, în condiţiile în care directorul instituţiei şcolare avea atribuţii de serviciu direct legate de licitaţie şi de încheierea contractului. În plus, inculpatul l-a asigurat pe denunţător că va fi declarat câştigător al licitaţiei chiar dacă ar avea competitori care să ofere o chirie mai mare", arată procurorii în rechizitoriu.


Nistor a primit în 19 septembrie o sumă de 2.000 de euro şi a fost surprins în flagrant de către procurori. Directorul colegiului clujean a fost reţinut, iar în 20 septembrie Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a acestuia.

Curtea de Apel Cluj a respins ieri cererea de eliberare sub control judiciar a directorului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

 

Comenteaza