Directorul de la Salina Turda şi-a dat demisia; înlocuitorul e tatăl viceprimarului

Directorul de la Salina Turda şi-a dat demisia; înlocuitorul e tatăl viceprimarului
Directorul de la Salina Turda, Ovidiu Mera, şi-a dat demisia din funcţie. Lucrează la salină din 1994 iar acum e consilierul noului director.

 

Mera şi-a dat demisia săptămâna trecută şi nu vrea să spună care sunt motivele. "Aşa am vrut; deocamdată nu discut problema, sunt probleme personale de-ale mele", a spus el pentru ziuadecj.ro. Acum e consilierul noului director Vasile Nemeş şi nu are, deocamdată, telefon mobil de serviciu. Vasile Nemeş e tatăl viceprimarului din Turda, Lucian Nemeş.

Mera lucrează la Salina Turda din 1994.

Primarul Tudor Ştefănie îi ia apărarea lui Mera: anul trecut Salina Turda a făcut profit de 1,3 milioane de lei. "Din punctul meu de vedere nu a fost prezentat niciun motiv", spune el. "L-au obligat cei care au fost numiţi în Consiliul de Administraţie să-şi dea demisia, în ultima şedinţă de acum 2-3 săptămâni; aşa au considerat cei care sunt acum majoritari în Consiliul Local".

Preşedintele Consiliului de Administraţie a fost numit Robert Cojan.

Salina Turda este administrată de Turda Salina Durgău SA, al cărei unic acţionar este Consiliul Local. Lucrările de modernizare a salinei au început în 2008, iar investiţia se ridică la 5,8 milioane euro. Cea mai mare parte a sumei provine de la UE, prin programul PHARE. 20% din sumă a fost suporat din bugetul Consiliului Local iar alţi 92.914 euro au provenit de la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Etichete
Comenteaza