Directorul INFP: Cutremurul din Arad a avut o intensitate de 7 grade Mercali în epicentru

Directorul INFP: Cutremurul din Arad a avut o intensitate de 7 grade Mercali în epicentru
| Foto: captura video - Digi24

Seismul din Arad de 5,2 Richter a avut o intensitate de 7 grade Mercali în epicentru și s-a simțit cu o intensitate de 6 în zona Aradului, a declarat marți seara directorul Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.  

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că este posibil ca cutremurul din seara de marți, 6 iunie 2023, să producă replici.  

”Este posibil să se producă replici. Replicile sigur se produc, acum nu știm exact de ce intensitate vor fi, dar acest tip de cutremure și, mai ales cutremurele de această magnitudine produc replici”, a declarat Constantin Ionescu.

Chiar dacă seismul din Arad a fost de 5,2 Richter acesta a avut o intensitate de 7 grade Mercali în epicentru și s-a simțit cu o intensitate de 6 în zona Aradului, a precizat directorul INFP.

”Cutremurul a avut intensitatea în epicentru de 7 grade Mercali, el s-a simțit în zona Aradului cu o intensitate de 6, ceea ce poate să producă pagube sau anumite crăpături în pereți (...)

6 e intensitatea. Intensitatea arată efectele cutremurului, pentru că în epicentru a fost de 7 – intensitatea pe Mercali. Magnitudinea reprezintă energia degajată în epicentru și ea nu se modifică cum se modifică intensitatea. Intensitatea scade cu cât te distanțezi față de epicentru”, a explicat directorul INFP.

Cutremurul din seara de marți, 6 iunie 2023, deși a durat doar câteva secunde, a fost cel mai puternic și lung resimțit, până acum, inclusuv la Cluj.

Comenteaza