Directorul Operei din Cluj, trimis în judecată; a încheiat un contract cu sine însuşi pentru 7.000 de euro

Directorul Operei din Cluj, trimis în judecată; a încheiat un contract cu sine însuşi pentru 7.000 de euro
Directorul Operei Naţionale Române, Rareş Trifan, a fost trimis în judecată şi este acuzat de conflict de interese.

Trifan a fost trimis în judecată alături de alte patru persoane, după ce procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au instrumentat, în ultimele patru luni, o serie de cauze având ca obiect infracţiunea de conflict de interese.

Trifan este acuzat că, în calitatea sa de director general al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, a încheiat un contract cu sine însuşi, în 23 februarie, în calitate de regizor. Contractul avea ca obiect regizarea unei cunoscute opere, act prin care Trifan a primit o sumă de 7.250 Euro. Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Cluj.

Trifan se abţine de la comentarii. "Nu am nimic de declarat în acest moment", a spus el pentru ziuadecj.ro.

Amintim, în luna aprilie Trifan a fost protagonistul unui scandal iscat de sindicaliştii din Opera Română, care reclamau numeroase nereguli în activitatea directorului. Vezi aici detalii

În cauză sunt judecate şi alte patru persoane - un primar din Bistriţa-Năsăud, Vasile Dologa, care a încheiat în 18 mai 2007 ca reprezentant al primăriei, un contract de servicii cu o firmă al cărei unic asociat şi administrator era fiul său, cu scopul de a realiza, în mod indirect, un folos material pentru acesta din urmă, în sumă de 152.287 lei. Societatea comercială a fost înfiinţată cu numai două luni înainte de atribuirea acestui contract, iar singurul angajat al firmei era fratele inculpatului.

 

Alte două persoane, membri în comisii de preselecţie pentru achiziţionarea de lemne dintr-o comună din Bistriţa, au fost trimişi în judecată. Conform procurorilor, cei doi, Cornel Moisil şi Maria Domide, u participat la luarea deciziei de admitere la licitaţie şi de adjudecare a exploatării cantităţii de peste 1250 mc. de masă lemnoasă de către o societate comercială al cărei asociat unic şi administrator era soţul inculpatei, respectiv cumnatul inculpatului.

În fine, o a cincea persoană, directorul executiv al Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Imobiliar din Primăria Turda, Nicolae Suciu, este şi ea acuzată de confluct de interese. Procurorii arată că acesta a încheiat în 1 iulie un contract de închiriere ca reprezentant al serviciului cu o firmă al cărei asociat unic şi administrator era fiul său, contract în baza căruia acesta din urmă a obţinut folosinţa unui spaţiu în suprafaţă de 26,80 metri pătraţi. Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Cluj.

 

 

Comenteaza