Dirijor neamţ la concertul de vineri al Filarmonicii de la Cluj

Dirijor neamţ la concertul de vineri al Filarmonicii de la Cluj
Dirijorul neamţ Franz Lamprecht este cel care va conduce concertul vocal-simfonic al Filarmonicii de Stat „Transilvania", de vineri, susţinut de Corul şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii, alături de soprana Adela Zaharia şi tenorul Tony Bardon.

Franz Lamprecht a absolvit cursurile de dirijat ale Şcolii Superioare „Robert Schumann" din Düsseldorf. În acelaşi oraş, Lamprecht conduce propriile sale serii de concerte în sala Tonhalle, precum şi Festivalul de Muzică Schloss Bernath. Din 1992, Lamprecht este consultant artistic al Filarmonicii din Târgu-Mureş, şi ocupă, din 2003, funcţia de dirijor invitat permanent. Începând cu anul 1993, este dirijor invitat permanent al Filarmonicii „Dinu Lipatti" din Satu-Mare. În 1999, Franz Lamprecht a ocupat funcţia de prim dirijor, iar din 2001 pe aceea de Director muzical al acestei instituţii.

Soprana Adela Zaharia a beneficiat de cursurile de măiestrie susţinute de Jean Louis Chastaing, Monika Mauch şi Mariana Nicolesco. În experienţa sa profesională, se regăsesc colaborări cu Filarmonicile din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea şi Arad, dar şi cu Opera Naţională şi Opera Maghiară din Cluj. Tenorul Tony Bardon este absolvent al Facultatăţii de Canto şi Artă Scenică din cadrul Academiei de Muzică „Gh. Dima", şi a urmat ulterior, în cadrul aceleiaşi instituţii, cursurile de masterat.
Biletele la concertul de vineri costă 20 de lei, iar studenţii, elevii şi pensionarii au reducere de 50%.

 

Etichete
Comenteaza