Video Discursul lui Emil Boc de 1 Decembrie: „Această zi simbolizează în esență tot ce este mai prețios, mai bun și mai important pentru o națiune”

Discursul lui Emil Boc de 1 Decembrie: „Această zi simbolizează în esență tot ce este mai prețios, mai bun și mai important pentru o națiune”
| Foto: captură video

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ținut un discurs, joi, în Piața Avram Iancu, în fața a sute de clujeni cu ocazia Zilei Naționale a României.

Potrivit primarului din Cluj-Napoca, în contextul războiului din Ucraina, România are garanții de securitate cum n-a avut niciodată în istorie și ne putem vedea de viața de zi cu zi.

„Este o zi istorică. Avem o zi astrală, 1 decembrie, Ziua Națională a României. Simbolizează în esență tot ce este mai prețios, mai bun și mai important pentru o națiune. Ziua Națională este acel element, care în egală măsură, unește prezentul cu trecutul, dar și cu viitorul unei națiuni. Este elementul de continuitate între trecut, prezent și viitor.

1 Decembrie are o semnificație astrală pentru toții românii, oriunde s-ar afla ei. Reprezintă împlinirea unui vis de secole. Avem foarte multe particularități de care trebuie să fim mândri. Suntem singurul popor romanic în această parte a lumii. Doar noi am reușit în această parte a lumii să ne păstrăm identitatea (...).

Poporul român și această națiune a reușit în istorie. Vom reuși în continuare pentru eternitate. Și acum avem vremuri mai grele. Ieșim dintr-o pandemie și am intrat într-un război. La 30 de km de granițele țării se află un razboi pe care nu-l doream și nu și-l dorește nimeni. Unii încă n-au înțeles că Europa dorește colaborare, solidaritate, prietenie și nu război, gloanțe sau rachete.

Sunt convins că împreună vom câștiga și acest război, iar democrația va câștiga pentru totdeauna în fața autocrației. De aceea, dragi români, dragi clujeni, oriunde vedeți o haină militară, să le adresați mulțumiri pentru că prin prezența României în NATO și UE noi putem trăi într-o lume mai bună, să avem garanții de securitate cum n-am avut în istorie și să ne trăim viața de zi cu zi”, a declarat Emil Boc.

Discursul edilului municipiului Cluj-Napoca începe de la minutul 10:20.

loading...
Comenteaza