Dispăruţii din Beliş, de negăsit

Dispăruţii din Beliş, de negăsit
Cei trei dispăruţi de la Beliş sunt încă de negăsit. Scafandrii şi salvamontiştii încearcă de două zile să dea de urma celor doi bărbaţi şi a femeii despre care se presupune că s-ar fi înecat în apa lacului.

Ploaia de ieri dimineaţă i-a pus în dificultate pe scafandrii de la Târgu Mureş sosiţi anume pentru a începe căutările în lacul Beliş. "Au venit, dar a plouat şi nu au putut intra în apă. Au fost nevoiţi să se întoarcă şi abia luni pot reveni la Cluj. Între timp, continuăm cercetările cu scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu bărcile Salvamontului", a declarat Florin Mihuţ, şeful Salvamont Mărgău. Poliţia, pompierii şi salvatorii montani au fost alertaţi joi dimineaţă despre faptul că trei persoane care locuiau sezonier în zona Luncii Mari, de la coada lacului Beliş, au dispărut fără urmă de mai bine de trei zile. Primul care a sesizat dispariţia a fost pădurarul din Beliş, care le-a împrumutat celor trei o ambarcaţiune cu care să traverseze un cot al lacului şi care nu a mai reuşit să-şi recupereze barca. Deocamdată, pe unul dintre maluri cercetaşii au descoperit două vâsle rupte şi nişte găleţi care se presupune că ar fi aparţinut celor trei. Barca este în continuare dispărută.

Cei doi bărbaţi sunt din comuna Râşca şi se aflau la Beliş pentru a tăia lemne, pe care le cumpăraseră de la Ocolul Silvic.

 

 

Comenteaza