Dispozitiv de înregistrare descoperit în locuința ministrului de Interne, Carmen Dan

Dispozitiv de înregistrare descoperit în locuința ministrului de Interne, Carmen Dan
Ministrul de Interne Carmen Dan a dezvăluit, într-o intervenţie telefonică în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, că a descoperit un dispozitiv de înregistrare în locuinţa sa, dispozitiv "activ" şi care era "ascuns într-o priză de telefon".

Ministrul Carmen Dan a precizat că a descoperit întâmplător dispozitivul de înregistrare în locuinţa închiriată în care locuieşte împreună cu fiul său, spunând că este surprinsă că într-un spaţiu privat s-a descoperit un dispozitiv activ, explicând că nu are acasă "informaţii clasificate".

Carmen Dan a explicat, la Realitatea TV: "Am avut o surpriză neplăcută, am găsit un dispozitiv în locuinţa mea, un dispozitiv de înregistrare audio. E locuinţa în care locuiesc cu chirie. Se afla într-o priză. Vorbim de identificarea unui dispozitiv de înregistrare în spaţiul privat. E vorba de locuinţa mea, lucrurile sunt destul de grave.

Eu am procedat cum este normal şi legal, când am identificat acest dispozitiv am sesizat poliţia, mi s-a comunicat că s-a înregistrat un dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private. Există un număr de înregistrare la Parchetul General.

Miercuri după amiază am descoperit acest dispozitiv. L-am descoperit încercând să montez un telefon, în interiorul unei prize de telefon era acel dispozitiv. Era o priză în perete, o priză în care se conectează telefonul, acest dispozitiv era în interiorul prizei, în perete. S-a desprins atât de uşor din perete, mi s-a părut suspect, probabil că am apăsat încercând să pun telefonul şi s-a desprins imediat.

Nu era un dispozitiv la vedere, uşor de identificat, tocmai de aceea mi s-a părut suspect.

Nu am pază, nu beneficiez de SPP, nu stă niciun poliţist în faţa locuinţei. Am şofer, la domiciliu este spaţiul meu privat, deci nu s-ar pune problema să intre SPP sau un alt serviciu de protecţie în acest spaţiu.

Sunt primul demnitar care găseşte un microfon în spaţiul privat în care locuieşte. Incidentul s-a produs după şedinţa de Guvern. E un dispozitiv funcţional.

Locuiesc cu fiul meu. E un lucru grav, mai ales fiind demnitar. Casa e închiriată de câteva luni, în nume propriu, din vara lui 2017. Nu ştiu cine a locuit înainte acolo. Am beneficiul de a fi locuinţa decontată de Minister. Îl cunosc pe cel care mi-a închiriat locuinţa. Înainte de mine, mi s-a comunicat că o perioadă de timp nu a locuit nimeni.

Mi s-a părut foarte ciudat, nu e un microfon amplasat într-un spaţiu în care se vehiculează informaţii clasificate, ci în spaţiul meu privat. Mi-am pus întrebarea ce se petrece....

Nu am de gând să fac altceva decât să fiu cu totul la dispoziţia organelor de cercetare. Poliţiştii au făcut toate verificările necesare, au luat dispozitivul", a mai spus ministrul de Interne.

În locuinţa respectivă a stat ataşatul comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti, a precizat Rareş Bogdan în emisiunea Jocuri de Putere.

 

Comenteaza