Dispută la un liceu din Cluj: părinţii nu sunt lăsaţi să intre în curtea şcolii

Dispută la un liceu din Cluj: părinţii nu sunt lăsaţi să intre în curtea şcolii
Mai mulţi părinţi de la Liceul Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca sunt nemulţumiţi că nu li se mai permite accesul în şcoală începând de azi dimineaţă pentru a-şi conduce copiii în sălile de clasă. Părinţii spun că în şcoală ar fi avut loc zilele trecute un conflict între un părinte şi un elev, în sensul în care părintele ar fi lovit elevul. Pe de altă parte, conducerea şcolii neagă un astfel de eveniment.

"Azi dimineaţă, când mi-am dus copilul la şcoală, nu ni s-a mai permis accesul înăuntru. Femeia de serviciu, gardienii, dar şi o învăţătoare mi-au spus că un copil de clasa a II-a a fost bătut de un părinte şi chiar ar fi fost învineţit acel copil. Incidentul a avut loc după un conflict între copii şi de astăzi s-a luat măsura să nu intrăm cu copiii în şcoală", a declarat un părinte nemulţumit.

De asemenea, o mamă din şcoală a explicat reporterilor ziuadecj.ro ce s-a întâmplat. "A fost un conflict între părinţi. Ni s-a spus că s-ar fi bătut părinţii între ei şi de asta nu mai avem voie în şcoală", a spus femeia.

Pe de altă parte, directorul şcolii, Marinela Zamfir, neagă un astfel de incident. "Există în regulament prevederea că părinţii nu au voie să intre în curtea şcolii. Sunt impulsivi, iar gardienii de abia pot să le facă faţă. Sunt părinţi care vor să îşi ducă copiii în clasă. După câte am văzut în presă cu părinţi care bat profesori sau elevi, le-am spus gardienilor să fie mai stricţi. Părinţii au semnat acest regulamet", a spus Zamfir.

UPDATE: "Referitor la decizia de la Liceul Bălcescu, am discutat cu doamna directoare, iar hotărârea a fost luată în urma ştirilor din presă şi din cauza unora dintre părinţi care au obiceiul de a-şi lăsa copii în şcoală. Doamna a cerut gardienilor să fie mai stricţi, iar părinţii să îşi lase copiii în faţa şcolii, nu în sala de clasă. Nu a avut loc niciun incident major aici", a declarat Andreea Coroian, purtător de cuvânt ISJ Cluj.

UPDATE: "Era cazul să se ia decizia asta la Liceul Bălcescu, ca să nu mai intre cine vrea în şcoală. Nu e adevărat, nu a fost niciun conflict. Nu e normal ca fiecare părinte să intre în şcoală în condiţiile în care sunt o mie de elevi. Mai lipseşte să vină elevii de clasa a XII-a însoţiţi de părinţi. Era cazul să se facă un pic de ordine", a declarat Valentin Cuibus, inspector general ISJ Cluj.

Comenteaza