Foto Distribuție Energie Electrică Romania a inaugurat o nouă stație de transformare 110/20kV, la Leordina

Distribuție Energie Electrică România – DEER a inaugurat astăzi, 15 decembrie, noua stație de transformare, în comuna Leordina.

Investiția, în valoare de 28.302.906 lei, dintre care 22.572.426 lei nerambursabili, va deservi zonele Valea Vișeului și Valea Izei, din județul Maramureș. În urma investiției realizate de DEER, aproximativ 55.000 de utilizatori, din 15 localități, vor benefica de un serviciu de distribuție a energiei electrice la inalte standarde de siguranță, permanență și continuitate. Această investiție permite, deopotrivă, o preluare mai eficientă a energiei regenerabile produse atât în centralele existente, cât și în cele noi. De asemenea, aceasta va îmbunătăți eficiența energetică a instalațiilor, prin reducerea consumului propriu tehnologic în rețelele existente și va facilita racordarea de noi consumatori, atât casnici cât și IMM-uri.

Noua stație Leordina, de 110kV, este una de tip exterior, în montaj semiînalt. Toate terminalele numerice din stație sunt integrate în sistemul de monitorizare și control SCADA local și la nivelul DEER. Pentru asigurarea funcțiilor de teleconducere, în stație s-a montat un dulap SCADA, care preia toate comenzile și semnalizările necesare conducerii operative de la nivelul centrelor de dispecer ale Distribuție Energie Electrică Romania și cel al Sucursalei Baia Mare.

„Sunt bucuroasă că, într-o perioadă plină de provocări, am reușit să finalizăm o investiție foarte importantă, atât pentru noi, cât, mai ales, pentru utilizatorii noștri! Mulțumesc echipelor care au lucrat la acest proiect, atât din cadrul DEER, cât și executanții. Este primul proiect pe fonduri europene finalizat anul acesta, mai avem 4 proiecte mari pe care le vom finaliza până la 31 decembrie, și nu ne oprim aici. În continuare noi, cei din echipa DEER ne vom focusa și implica în realizarea de investiții noi din fonduri nerambursabile.

Ne aflăm aici, în Maramureșul istoric, pe Valea Vișeului și Valea Izei, zonă care, în opinia mea, este una dintre cele mai mari bogății culturale și turistice tradiționale ale României. Așa că, de această investiție vor beneficia, pe lângă cei aproximativ 55.000 de utilizatori, și sutele de mii de turiști care vor vizita zona în anii următori, care vor beneficia de un serviciu de distribuție la înalte standarde de calitate”, a declarat Mihaela Rodica Suciu, directorul general al DEER.

Comenteaza