DNA a extins ancheta în cazul Bazei Cutezătorii

DNA a extins ancheta în cazul Bazei Cutezătorii
Procurorii au dispus extinderea urmării penale în dosarul „Baza Cutezătorii” şi au decis să îi cerceteze pe trei foşti directori din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, ei fiind suspectaţi de abuz în serviciu, anunţă într-un comunicat de presă Direcţia Naţională Anticorupţie.

Conform sursei citate, anchetatorii au început urmărirea penală pe numele lui Mihai Păunică, fost director general la Direcţia Generală Buget Finanţe Patrimoniu şi Investiţii din MEN, Liviu Gabriel Ispas, fost director adjunct la Direcţia Generală Juridic şi Control din MEN, şi Gabriel Leahu, director general la Direcţia Generală Logistică din cadrul aceleiaşi instituţii.

„Dosarul are ca obiect modalitatea încheierii Actului adiţional nr. 16832/23.06.2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de locaţiune (închiriere) nr. 269/30.04.2004 potrivit căruia Baza sportivă şi de agrement pentru copii "Cutezătorii" din Bucureşti (constând în construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 ha), fusese dată în folosinţa Fundaţiei "Dinu Pescariu". Din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin nu a fost singurul semnatar al respectivului act, acesta fiind semnat cu încălcarea dispoziţiilor legale şi de către suspecţii Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu şi Leahu Gabriel, în calităţile menţionate", precizează Direcţia.

Celor trei foşti directori li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

În acest dosar, Dinu Pescariu este cercetat de procurorii DNA în această cauză pentru instigare la abuz în serviciu, iar Mihnea Costoiu de abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat de procurori, din 2009 până în prezent, este de aproximativ 93.481.200 euro, fiind diferenţa dintre sumele pe care Fundaţia Dinu Pescariu ar fi trebuit să le plătească Ministerului Educaţiei în urma exploatării construcţiilor şi terenului din Baza Cutezătorii şi chiria plătită efectiv, respectiv 9.000 euro lunar.

 

Etichete
Comenteaza