DNA: Şeful Poliţiei Cluj face declaraţii care "nu corespund realităţii" în scandalul arestatului Stoia

DNA: Şeful Poliţiei Cluj face declaraţii care
Omul de afaceri Călin Stoia, arestat preventiv, face tratament medical fără consimţământul procurorilor iar şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ioan Păcurar face declaraţii care "nu corespund realităţii" când spune că totul se face cu avize, susţine Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA).

"Atât informaţia conţinută în comunicatul emis de IPJ Cluj referitoare la aceste aspecte, cât şi declaraţia inspectorului şef al IPJ Cluj, chestor Ioan Păcurar, nu corespund realităţii", susţine DNA, după ce ieri IPJ Cluj a dat publicităţii un comunicat de presă care arăta că Stoia părăseşte arestul cu acordul procurorilor.

"Cu referire la informaţiile privind regimul special de detenţie de care ar beneficia omul de afaceri Călin Stoia, inculpat arestat preventiv într-un dosar penal instrumentat de Serviciul teritorial Cluj, aflat în custodia Arestului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, în conformitate cu art. 1391 din Codul de procedură penală privind tratamentul medical sub pază permanentă, în cazul în care, pe baza actelor medicale, se constată că cel arestat preventiv suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, administraţia locului de deţinere dispune efectuarea tratamentului sub pază permanentă în reţeaua medicală a Ministerului Sănătăţii Publice, motivele care au determinat luarea acestei măsuri fiind comunicate de îndată procurorului", susţine DNA.

În schimb, "în prezenta cauză, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj care îl avea în custodie pe inculpatul Călin Stoia nu a făcut nicio comunicare Serviciului teritorial Cluj nici cu privire la efectuarea de investigaţii de specialitate şi nici cu privire la procedurile de recuperare efectuate la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj de care a beneficiat inculpatul aflat în arest preventiv", susţine DNA.

Vezi aici ce a declarat ieri IPJ Cluj după ce Călin Stoia a fost descoperit în timp ce făcea tratament medical deşi se află în arest preventiv.

UPDATE

Chestorul Ioan Păcurar recunoaşte că nu i-a contactat pe procurori după ce lui Călin Stoia i-a fost prescris tratamentul de băi terapeutice, dar susţine că i-a informat despre problemele de sănătate ale arestatului. "Nu comentez declaraţia DNA, dar repet ce am spus şi ieri: acum zece zile Stoia a cerut ajutor medical iar şeful arestului a contactat-o (pe şefa DNA Cluj, Elena Botezan-n.red.), a fost de acord să se facă o investigaţie. În urma acestei investigaţii s-a stabilit un tratament. Suntem obligaţi prin lege să permitem accesul la tratamente", a explicat Păcurar pentru ziuadecj.ro. El recunoaşte că nu a informat-o pe Botezan cu referire la tratamentul prescris pentru Stoia. "Nu i s-a spus că nu ştiu ce trebuie să-i facă la spate, nici eu nu ştiam. Dar din moment ce un reţinut solicită tratament, trebuie să-l acordăm, altfel ne dă în judecată", a mai spus Păcurar.

Comenteaza