DNA îl vrea pe Bica după gratii. Încă două zile şi era liber

DNA îl vrea pe Bica după gratii. Încă două zile şi era liber
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a contestat decizia de eliberare condiţionată a fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

 

Judecătoria Gherla a decis în 3 octombrie eliberarea condiţionată a fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Bica a stat la închisoare aproape trei ani.

DNA avea la dispoziţie cinci zile să conteste decizia la Tribunalul Cluj. A făcut-o luni. Două zile l-au despărţit pe Bica de momentul eliberării. Tribunalul trebuie să judece contestaţia DNA în termen de 10 zile.

Pe 31 octombrie 2011, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost reţinut de procurorii DNA, în urma unui flagrant delict şi apoi arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită. Fostul vicepreşedinte PDL Cluj a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri.

În 25 noiembrie, Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Conform procurorilor, Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită.
 
Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

 

Etichete
Comenteaza