DNA pe centura Vâlcele-Apahida VIDEO

DNA pe centura Vâlcele-Apahida VIDEO
Direcţia Naţională Anticorupţie a început verificările în cazul centurii Vâlcele-Apahida, supranumită "centura de diamant" din cauza costurile extrem de ridicate. Plângerea în acest caz a fost depusă de către liderul PNL Cluj, Horea Uioreanu, pe vremea când era deputat.

Procurorii anticorupţie au ridicat zilele trecute mai multe documente de la sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj. DNA investighează modul în care a crescut preţul variantei ocolitoare. Aceasta a fost licitată iniţial la 60 de milioane de euro, iar în final a ajuns la aproximativ 160 de milioane, adică în jur de 7 milioane de euro pe kilometru. Plângerea penală a fost depusă în 2012 la Parcheul Tribunalului Cluj, care între timp şi-a declinat competenţa către DNA. Horea Uioreanu spune că nu a primit deocamdată niciun răspuns de la parchet.

"Exact acum doi ani am facut treaba asta, nenominalizand nicio persoana. Am spus impotriva celor care au executat, proiectat, toti cei care se pot face vinovati de o asemenea crestere de pret de la licitatie la executia efectiva", a declarat Horea Uioreanu.

Comenteaza