DNA solicită sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

DNA solicită sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea
Solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale și constituționale și având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu data de 01 octombrie 2016 (publicată în Monitorul Oficial).

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea președintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină, relatează Agerpres.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale față de persoane care dețin sau au deținut calitatea de ministru, pentru fapte săvârșite în exercitarea mandatului, și care, la data sesizării, nu au și calitatea de deputat sau de senator, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Președintelui României.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și 18 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

În 20 octombrie se împlineşte un an de când, Bogdan Gigină, un politist motociclist de 28 de ani, în timp escorta coloana oficială a fostului ministru al apararii, Gabriel Oprea, a căzut într-o groapă făcută de compania de gaze pe marginea unui bulevard important din capitală, suferind răni extrem de grave la nivelul capului si toracelui, provocandu-i o hemoragie internă masivă şi, apoi, decesul. 

Comenteaza