DOAR 2 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE pentru şoferul care a provocat cel mai mediatizat accident mortal din Cluj

DOAR 2 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE pentru şoferul care a provocat cel mai mediatizat accident mortal din Cluj

Tudor Cîrje a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, pentru provocarea accidentului rutier din Gilau, din 2019, in urma caruia tanara Gabriela Rîpan și-a pierdut viața. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

Conducătorul auto a fost condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare cu executare, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Părinţii victimei vor primi despăgubiri în valoare de 150.000 de euro, iar fratele şi bunica acesteia câte 100.000 de euro. Totodată, Cîrje nu mai are voie să conducă autoturisme timp de trei ani. Decizia nu este definitivă. Tragedia s-a produs în 2019 pe drumul dintre Gilău şi Cluj Napoca.

„Condamnă pe inculpatul C.T. Ş., la pedeapsa de: -2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen.. În temeiul art. 67 alin. 2 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. g) C.pen., respectiv dreptul de a conduce autovehicule, pe o durată de 3 ani, a cărei executare va începe după executarea pedepsei închisorii (...)

admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de către părţile civile R. I. V. şi R. L. R., părinţii victimei, şi obligă asigurătorul de răspundere civilă Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA cu sediul procesual ales în loc. Cluj Napoca, str. Ioan Budai Deleanu, nr.48, jud. Cluj la plata către aceste părţi civile a sumei de 124.738,41 lei cu titlu de despăgubiri materiale, cu dobânda legală de la data accidentului, respectiv 21.01.2019, precum şi a sumei de câte 150.000 Euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale (...)

admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de către părţile civile R. B. şi A. M., fratele respectiv bunica victimei, şi obligă asigurătorul de răspundere civilă Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA cu sediul procesual ales în loc. Cluj Napoca, str. Ioan Budai Deleanu, nr.48, jud. Cluj la plata către aceste părţi civile a sumei de câte 100.000 Euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale (...)

obligă inculpatul în solidar cu Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA la plata sumei de 3500 lei cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 276 alin. 1 C.pen., obligă inculpatul în solidar cu Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA la plata către părţile civile a sumei de 8432,64 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată în sentința pronunțată de Tribunalul Cluj.

„La data de 21.01.2019, ora 2.59, inculpatul Cîrje Tudor Ştefan, de 19 ani, a condus autovehicului marca Mercedes Bezn CLS 500 4Matic cu nr… pe DN1/E60 la km 490+630 m, a efectuat maneva de depăşire neregulamentară a unui autoturism, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă în direcţia de deplasare şi a intrat în impact cu un stâlp metalic al unui panou de informare situat pe spaţiul verde, după care s-a oprit în şanţul de colectare a apelor pluviale aferent sensului de mers descendent, orientat cu faţa către mun Cluj-Napoca. În urma impactului, a rezultat decesul victimei Rîpan Gabriela, pasager pe locul din dreapta, iar inculpatul (conducătorul autor) a fost proiectat în afara autoturismului, rezultând rănirea gravă a sa”, se arată în rechizitoriu.

 

Comenteaza