Doar 6 din cei 18 morţi în accidentul din Muntenegru au fost identificaţi; vin la Bucureşti procurori muntenegreni

Doar 6 din cei 18 morţi în accidentul din Muntenegru au fost identificaţi; vin la Bucureşti procurori muntenegreni
Ambasadorul României în Muntenegru, Mihail Florovici, a declarat, marţi, că trupurile tuturor celor 18 români decedaţi urmare a accidentului vor fi aduse în cursul zilei în ţară, doar şase dintre aceştia fiind însă identificaţi, iar miercuri vor sosi în România şi procurori muntenegreni.

Florovici, aflat la spitalul din Podgoriţa, a declarat că trupurile celor 18 români morţi urmare a accidentului de duminică vor fi aduse marţi în ţară, unde va continua identificarea acestora, la INML.

"Mâine (miercuri - n.r.) procurorii din Muntenegru vin în România. Asta e condiţia să-i luăm azi", a mai spus ambasadorul.

El a precizat că identificarea victimelor este imposibil să fie finalizată în Muntenegru, procedurile urmând să continue la Bucureşti, cu participarea procurorilor muntenegreni.

Pe de altă parte, ambasadorul a relatat că două dintre persoanele rănite i-au spus că înainte de producerea accidentului i-au cerut şoferului autocarului să circule cu viteză mai mică.

Florovici a spus că în acea zonă sunt drumuri foarte periculoase de munte şi că el are emoţii de câte ori parcurge acel traseu.

El a precizat că duminică a fost anunţat despre accident de către şeful Poliţiei Rutiere din Muntenegru, care iniţial i-a spus că ar fi vorba despre un autocar ucrainean în care s-ar afla şi români.

Florovici a spus că imediat a mers la spital, unde încă nu sosiseră răniţii şi unde a aflat că toate victimele sunt români.

Mihail Florovici a mai spus că la locul unde s-a produs accidentul a mers ataşatul de interne de la Belgrad.

În opinia ambasadorului, nu a existat nicio problemă de comunicare, el spunând că nu putea transmite în ţară informaţii incerte.

 

Etichete
Comenteaza