Doar cetăţenii obişnuiţi trebuie să respecte legea? În plenul Parlamentului fără distanțare socială şi fără mască

Doar cetăţenii obişnuiţi trebuie să respecte legea? În plenul Parlamentului fără distanțare socială şi fără mască
| Foto: captura digi24

Autoritățile ne spun în mod repetat că trebuie să păstrăm distanța de cel puțin un metru și jumătate față de alți oameni, dar uneori uită de aceste recomandări. În imaginile filmate ieri în Parlament se vede cum mai 15-20 parlamentari îl înconjoară pe premierul Ludovic Orban pentru a sta de vorbă.

Aceasta, în condițiile în care autoritățile ne recomandă să nu stăm în grupuri mai mari de 3 persoane.

Parlamentarii care au venit să vorbească cu Orban purtau măști de protecție.

În timpul discursurilor de la tribună, pe de altă parte, mai mulți politicieni, inclusiv președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele Pro România, Victor Ponta, nu au purtat mască, arată imaginile difuzate de Digi24.

Ludovic Orban îi ameninţă pe Marcel Ciolacu şi pe Victor Ponta că ar putea fi amendaţi pentru că nu au purtat mască de protecţie ieri, în plenul Parlamentului.
 
„Un comportament total incorect din partea unor care se pretind lideri. Aici forta exemplului e cea mai importanta. In spatii inchise exista obligativitatea purtarii mastii. În discursul la microfon nu au purtat masca şi a fost o decizie a lor. De fapt, ei se consideră deasupra legii şi ca doar cetăţenii obişnuiţi trebuie sa respecte legea. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea”, a declarat Orban, la B1.
 
Premierul a fost ieri în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii cu privire la măsurile luate în gestionarea epidemiei de covid.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit din plen fără mască de protecţie, spunând, în glumă, că dacă va strănuta o să vină Marcel Vela să îl aresteze.

Comenteaza