Doar o treime dintre clujenii ajutaţi de UE cu alimente şi-au ridicat ajutoarele VIDEO

Doar o treime dintre clujenii ajutaţi de UE cu alimente şi-au ridicat ajutoarele VIDEO
Numai o treime din cei aproape 15.000 de clujeni care au dreptul la ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene le-au ridicat până în prezent. Din cei circa 5.000 de pensionari de pe liste, doar o mie s-au dus la centre după aceste alimente de bază, precum făină, zahăr şi orez.

Listele cu beneficiarii acestor ajutoare alimentare sunt întocmite de autorităţile judeţene şi cuprind persoane cu dizabilităţi, şomeri şi pensionari cu venituri reduse. Reprezentanţii centrelor de distribuţie spun că şomerii sunt cei care vin cel mai târziu după aceste alimente. Dar nici pensionarii nu se înghesuie prea mult. Doar puţin peste 1000 din totalul de 4700 care au dreptul la aceste ajutoare, au fost să le ridice.

"Vedem că persoanele cu dizabilităţi vin cam 160-180 pe zi iar şomeri vin 30-40 de persoane deci o diferenţă foarte mare", spune şeful centrelor de distribuţie, Paul Câmpean.

Oamenii spun că aceste ajutoare sunt binevenite acum în prag de iarnă.


"Pentru mine e o idee bună, eu nici nu pot lucra uită-te şi acum am chemat o vecină să mă ajute să le duc acasă, mă bucur. Categoric mi-e de folos, la ce pensie am eu", spune un clujean. "

"Clujenii au timp toată perioada până anul viitor să-şi ridice aceste ajutoare. Avem mai multe puncte deschise în oraş pentru fiecare categorie de persoane", spune şeful biroului mass-media al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perşa.

În total în acest an pe listele cu ajutoare alimentare se află peste 14.000 de clujeni.

Comenteaza