Doi ani de la Colectiv, niciun proces

Doi ani de la Colectiv, niciun proces
64 de morți și aproape 200 de răniți, zeci de familii distruse. Peste câteva zile se fac doi ani de la tragedia din Colectiv. Niciunul dintre procese nu a început efectiv.

Astăzi, judecătorii Curţii Militare de Apel din Capitală au amânat decizia cu privire la începerea judecării celor doi pompieri acuzaţi că nu au luat măsuri în urma controlului pe care l-au făcut în club.

Antonina Radu și Petrică George Matei au fost trimişi în instanţă de procurorii DNA. Dosarul s-a plimbat între instanţă şi parchet, după ce judecătorii au hotărât, acum aproximativ un an, că ancheta trebuie reluată.

Au trimis atunci dosarul la procurorilor militari pentru refacerea anchetei. După câteva luni, dosarul a fost retrimis în instanță.

Avocații pompierilor cer din nou refacerea anchetei. Vorbim despre un dosar care are 248 de părți civile care cer daune de peste 212 milioane de euro și 51 de milioane de lei. În paralel, procesul patronilor şi al fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, e și el dintr-o amânare în alta, fără să fi început judecata.

 

Etichete
Comenteaza