Doi clujeni au fost depistați cu alcoolemie mare la volan. Polițiștii i-au oprit la timp, înainte să provoace un accident

Doi clujeni au fost depistați cu alcoolemie mare la volan. Polițiștii i-au oprit la timp, înainte să provoace un accident
| Foto: presăMS

Polițiștii clujeni au luat la control drumurile din județ, iar doi bărbați din municipiul Cluj-Napoca au fost prinși, în aceeași zi, la volan în stare de ebrietate.

Un șofer clujean de 63 de ani a fost oprit, în data de 29 iulie 2023, în jurul orei 16:10, în trafic pentru control de către polițiștii din Apahida. Bărbatul conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

“Testarea bărbatului cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că ulterior acestuia i-au fost recoltate probe biologice la unitatea medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a transmis IPJ Cluj.

Bărbatul este acum cercetat pentru savârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

De asemenea, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 20:50, polițiști din Gherla de la Rutieră au depistat un bărbat de 53 de ani din Cluj-Napoca. Acesta se deplasa cu mașina pe strada Clujului din Gherla.

La testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Totodată, la aceeși dată, polițiștii din Turda au oprit pentru control un conducător auto de 46 de ani din comuna Valea Ierii în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 107 J, din direcția Dobrin înspre localitatea Valea Ierii, conform polițiștilor.

Oamenii legii au constatat că mașina condusă de acesta nu era înmatriculată, motiv pentru care bărbatul s-a ales cu dosar penal.  

Comenteaza