Doi clujeni şi-au deschis magazin online de droguri, dar au fost prinşi. Cum funcţiona afacerea - FOTO

Doi clujeni şi-au deschis magazin online de droguri, dar au fost prinşi. Cum funcţiona afacerea - FOTO
Administratori ai unor magazine online prin intermediul cărora comercializau seminţe de cannabis drept "suveniruri", cei doi clujeni au fost săltaţi de poliţiştii de la Crimă Organizată şi de procurorii DIICOT.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT, sprijiniţi de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, au ridicat de la Cluj mari cantități de semințe de cannabis de la administratorii unor site-uri prin care se comercializau astfel de semințe. A fost descoperită și o cultură indoor de cannabis în județul Prahova și au fost ridicate 3 kilograme de cannabis.

Acţiunea a avut loc marţi, sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, când polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare pe raza județului Cluj, la administratorii a două site-uri prin intermediul cărora se comercializau semințe de cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate cantități mari de semințe de cannabis, precum și calculatoare și medii de stocare a datelor folosite pentru promovarea și comercializarea acestor semințe.

Tot marţi au fost efectuate alte 2 percheziții domiciliare, în județul Prahova, în urma cărora au fost ridicate elementele unei instalații indoor de cultivare a cannabisului, precum și aproximativ 3 kilograme de cannabis. La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Cluj-Napoca și Ploiești, precum și jandarmi.

Oamenii legii au descoprit că, sub pretextul că semințele ar fi comercializate ca suveniruri sau pentru conservarea geneticii lor, deținătorii site-urilor ar fi promovat comercializarea semințelor și cultivarea ilicită a plantelor de cannabis.

Anchetatorii au constatat că administratorii acestor site-uri puneau la dispoziție informații cu privire la caracteristicile diferitelor soiuri de semințe de cannabis, conținutul de THC al plantelor, încurajând în acest fel cultivarea și, ulterior, consumul acestui tip de drog.

"Administratorii celor două site-uri, un bărbat și o femeie, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi promovat semințele de cannabis prin intermediul magazinelor online, promițând că livrarea lor se face în mod discret, în colete sigilate, fără a se face referire la conținutul acestora, pentru a nu atrage atenția polițiștilor", a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Ancheta i-a condus pe oamenii legi spre 3 persoane, care au şi fost conduse la sediul DIICOT - Structura Centrală, pentru audieri. "Față de o persoană a fost luată măsura arestului preventiv, iar față de altă persoană a fost luată măsura controlului judiciar", au anunţat ulterior anchetatorii.

Comenteaza