Doi fraţi, snopiţi în bătaie în „barul groazei”, care a explodat acum doi ani, aduşi la Cluj!

Doi fraţi, snopiţi în bătaie în „barul groazei”, care a explodat acum doi ani, aduşi la Cluj!
Cei doi au fost nevoiţi să vină la Cluj-Napoca pentru că medicul de la Spitalul Judeţean Baia-Mare era în concediu.

Doi fraţi din Sighetu-Marmaţiei, Vasile şi Sorin Bledea, în vârstă de 25, respectiv de 16 ani, au fost aduşi la Cluj de către fratele lor mai mare, Ioan, pentru a fi îngrijiţi de medicii clujeni.

Asta pentru că - mărturiseşte acesta - medicul de chirurgie maxilo-facială de la Spitalul Judeţean din Baia Mare se află în concediu şi, dată fiind complexitatea cazului, e necesară intervenţia unui specialist.

Explică Ioan, stabilit la Cluj-Napoca în urmă cu 13 ani: "Am fost nevoit să fac acest lucru în special pentru Vasile, care a suferit o triplă fractură, de maxilar şi mandibulă, şi se simte rău iar medicul specialist de la Baia Mare se află în concediu! Nici fratele mic, Sorin nu e cu mult mai bine, are nasul fracturat în trei locuri... ".

În continuare, acesta prezintă "filmul" evenimentului, de pe urma căruia fraţii săi au ieşit atât de „şifonaţi": "Au chefuit în barul <Eufobia>, cel în care s-a petrecut în urmă cu vreo doi ani tragedia de pe urma exploziei, datorată scurgerilor de gaze. La un moment dat, din relatările fraţilor mei, de Vasile s-a legat chiar patronul, după care au năvălit pe ei şi body-guarzii, cu sprayuri lacrimogene. I-au tocat mărunt şi, după eveniment poliţia, i-a depus ca pe nişte colete în faţa porţii. Fratele cel mic, Sorin, era numai în chiloţi, fiindcă i se luase tot ce avea pe el, nu se ştie de către cine. Am aflat mai târziu, de la nişte cunoscuţi, că sângele lor nu a fost şters încă în totalitate, mai poate fi distins chiar şi în acest moment pe trotuarul din faţa barului. Însă lucrul care mă intrigă profund este că ni s-a comunicat că imaginile de pe camera de supraveghere nu pot fi vizionate, deoarece nu funcţionează".

Profund neîncrezători în eforturile poliţiei locale de a rezolva situaţia, cele două victime, însoţite de fratele lor s-au prezentat la I.M.L. Cluj, pentru a obţine certificate medico-legale. Însă, conform legii, aceştia au fost trimişi, cu acte medicale cu tot, la IML Maramureş, singura instituţie îndrituită să le elibereze documentele, fiindcă evenimentul s-a petrecut în judeţul respectiv.

Purtătorul de cuvânt al I.J.P. Maramureş, Dumitriţa Rus, ne-a declarat, referitor la acest caz, următoarele: "În 19 aprilie a.c., la ora 9.00, poliţia a fost sesizată de medicul de gardă de la Spitalul Municipal Sighetu-Marmaţiei că la această unitate medicală au fost transportaţi doi tineri de 16, respectiv 25 de ani, din municipiu, care prezentau leziuni. Ei au declarat că în jurul orei 4.00 au fost agresaţi de persoane necunoscute, în timp ce se aflau într-un local public din Sighetu-Marmaţiei. La scurt timp de la sesizare poliţia a reuşit să identifice două persoane bănuite de comitzerea agresiunii, doi bărbaţi de 30 şi 35 de ani, primul din Sighetu Marmaţiei, iar celălalt din comuna Săpânţa. Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea împrejurărilor în care a avut loc agresiunea şi în funcţie de rezultatul investigaţiilor şi în urma concluziilor medico-legale vom propune măsuri".

Comenteaza