Doi muncitori care lucrau în Dâmbu Rotund au luat foc după ce au atins un cablu electric. Zona a rămas fără curent FOTO

Doi muncitori care lucrau în Dâmbu Rotund au luat foc după ce au atins un cablu electric. Zona a rămas fără curent FOTO
Doi muncitori care efectuau lucrări la carosabilul unei străzi din cartierul Dâmbu Rotund au luat foc după ce au lovit un cablu electric îngropat, şi s-au electrocutat.

Cei doi muncitori au fost ridicaţi de o ambulanţă şi duşi de urgenţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

"În jurul orei 17.30 nişte muncitori care execută o lucrare de mentenanţă la gaz, pe toată strada Şcolii, începeau să spargă. În timp ce spărgeau vârful de pickhamer de la excavator a atins un cablu electric ce alimentează parcul industrial Tetarom. A făcut un arc electric foarte puternic şi i-a ars pe conducătorul excavatorului şi pe muncitiorul de jos cu lopata. Li s-au aprins hainele, s-au înnegrit la faţă. A fost urât de tot", a spus un martor, pentru ziuadecj.ro. Întreaga stradă a rămas, astfel, fără alimentarea cu energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Andrei Biriş, spune că cei doi au fost preluaţi de un echipaj de terapie intensivă de la SMURD. "Aveau arsuri medii la faţă şi mâini. Iniţial nu au prezentat probleme care să le pună în pericol viaţa şi au fost predaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor", a spus Biriş.

UPDATE Muncitorii au secţionat un cablu aflat în gestiunea societăţii care administrează parcurile industriale Tetarom. "Această problemă ne-a defectat un cablu de 10kv în exploatare", a spus purtătorul de cuvânt al Electrica SA Cluj, Andrada Balogh.

Etichete
Comenteaza