Doi pietoni, loviţi în plin în timp ce voiau să treacă neregulamentar strada. Sfaturile poliţiştilor VIDEO

Doi pietoni, loviţi în plin în timp ce voiau să treacă neregulamentar strada. Sfaturile poliţiştilor VIDEO
Două persoane au fost rănite grav miercuri, în urma traversării neregulamentare a străzii.

În jurul orei 08:00, un conducător auto de 41 de ani care se deplasa pe strada Dunării a surprins şi accidentat un pieton. Bărbatul, un clujean de 56 de ani, s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a străzii, prin loc nepermis.

De asemenea, în jurul orei 20:10, un alt clujean, de 72 de ani ar fi încercat să treacă strada printr-un loc nemarcat corespunzător de pe Calea Mănăştur, fiind suprins şi accidentat grav de un autoturism.

Pentru evitarea unor asemenea situaţii, poliţiştii recomandă pietonilor să traverseze strada numai la trecerile existente, semnalizate cu indicatoare. În intersecţiile fără marcaj pietonal este indicată traversarea pe la colţul străzii, după o temeinică asigurare.

"Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului. Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora. Evitaţi să treceţi strada în fugă", atenţionează oamenii legii.

De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau în refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă.

 

Comenteaza