Doi români s-au dus în Kiev să vadă dacă e război. Au dormit în maşină, nemâncaţi: "Se bombardează!"

Doi români s-au dus în Kiev să vadă dacă e război. Au dormit în maşină, nemâncaţi: "Se bombardează!"

Doi moldoveni de lângă Suceava şi-au lăsat familiile şi locurile de muncă în urmă, s-au urcat în maşină şi au pornit la drum.

Cristian Lipa: Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri. 

Şi-au împachetat câteva haine, au făcut un plin, s-au asigurat că au paşapoartele la zi şi duşi au fost. Au condus opt ore până la Kiev. 

Cristian Lipa: Am trecut de undeva de 40-50 de checkpoint-uri.

Cristian Lipa: Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo. 

Primele semne că ceva-ceva ar putea fi adevărat au apărut când au vrut să se cazeze. Ucrainenii nu se aşteptau la turişti şi totul e închis. Au dormit în maşină, nemâncaţi. Apoi, s-au convins. Da, e totuşi război. 

Cristian Lipa: Undeva pe la ora 10 s-a dat o rachetă undeva, s-a auzit o bubuitură foarte mare, au început sirenele să sune şi o mai sunat toată noaptea am auzit sirenele.

MAI MULTE AICI!

Etichete
Comenteaza