Doi seminaratonişti, salvaţi de jandarmi. S-au rătăcit în pădure

Doi seminaratonişti, salvaţi de jandarmi. S-au rătăcit în pădure
Doi turişti au fost salvaţi duminică de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj după ce s-au rătăcit în pădure în timpul unei drumeţii. Cu o zi înainte participaseră la maratonul Apuseni.

Jandarmii clujeni au fost alertaţi în jurul orei 19:45 de unul din cei doi tineri, care a transmis printr-un apel la 112 că s-a rătăcit împreună cu prietena sa, alături de care a plecat în drumeţie, în zona pârtiei Buscat din stațiunea Muntele Băișorii.

Cei doi au plecat fără o destinație anume, iar după ce au intrat în pădure s-au pierdut, nereușind a se mai orienta și a găsi drumul spre pensiunea unde erau cazați.

La aflarea veştii, dispeceratul IJJ Cluj a mobilizat echipajul Postului de Jandarmi Montan Muntele Băișorii pentru căutarea și salvarea celor doi tineri din județul Sălaj. În acest sens, "jandarmii montani l-au contactat telefonic pe tânărul de 33 de ani și l-au rugat să le indice unde au răsăritul, respectivul apusul, cât și alte indicii menite să-i ajute la găsirea lor", au transmis reprezentanţii IJJ Cluj.

Jandarmii au plecat în acțiunea de salvare cu ATV-ul din dotare şi s-au folosit de claxonul vehiculului pentru a fi auzit de turiștii rătăciți, astfel încât să-și dea seama în ce zonă se află. După aproximativ o oră, cei doi tineri sălăjeni au fost găsiți și conduși în siguranță de echipajul de jandarmi montani până la pensiunea unde aceștia erau cazați.

Cu o zi în urmă, tinerii concuraseră la proba semimaraton Apuseni, desfășurată în zona stațiunii Muntele Băișorii.

Comenteaza