Doi şoferi din Gilău şi Mihai Viteazu, sub influenţa băuturilor alcoolice la volan

Doi şoferi din Gilău şi Mihai Viteazu, sub influenţa băuturilor alcoolice la volan
Un şofer de 28 de ani din localitatea Gilău şi unul în vârstă de 44 de ani din comuna Mihai Viteazu au fost surprins de poliţişti conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul din Gilău a fost surprins conducând un autotursim pe DN1 E60, spre Cluj-Napoca, iar fiind testat cu apartul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform Buletinului Informativ al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80g/l alcool pur in sange”, prevăzută şi pedepsită de articolul 87, alineatul 1 din OUG 195/2002, republicată.

Celălalt conducător auto conducea un autoturism pe DN 75, în satul Corneşti, iar la un momentdat a pierdut controlul maşinii şi a intrat în coliziune cu o altă maşină.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a reieşit o alcoolemie de 0.93 mg/litru, alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii efectuează cercetări în cazul respectiv pentru aceeaşi infracţune menţionată mai sus.
Comenteaza