Doi studenţi ai Academiei de Muzică din Cluj, puși sub observaţie medicală după ce au revenit din China

Doi studenţi ai Academiei de Muzică din Cluj, puși sub observaţie medicală după ce au revenit din China

Doi studenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca se află sub observaţie medicală după ce s-au întors acasă în urma unor turnee efectuate în China.

Potrivit Mediafax, reprezentanții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima (AMGD) Cluj-Napoca, unul dintre studenți a fost în turneu cu Filarmonica „Banatul” din Timişoara și este monitorizat medical de către un medic al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Studentul respectiv s-a întors miercuri  22 ianuarie 2020, în Cluj–Napoca și nu prezintă simptome ale infecţiei cu Coronavirus. În prezent, acesta este izolat la domiciliu timp de 14 zile.

De asemenea, o altă studentă a  acestei academii s-a întors vineri, 24 ianuarie 2020, din China, unde a efectuat un turneu cu o orchestră din Bucureşti. Reprezentanții AMDG spun că tânară a mers direct în localitatea de domiciliu, Brașov, pentru a-şi efectua analizele.

Un număr de 18 muzicieni ai Filarmonicii „Banatul” din Timişoara stau acasă timp de 10 zile ca măsură de prevenţie după ce s-au întors dintr-un turneu în China, în timpul căruia au cântat şi în oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, transmite Reuters.

Comenteaza