Doliu în cinematografie: A murit vedeta din producțiile ”Aferim” și ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”. Actrița avea de 56 de ani

Doliu în cinematografie: A murit vedeta din producțiile ”Aferim” și ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”. Actrița avea de 56 de ani

Filmul românesc e mult mai sărac după dispariția actriței Adina Cristescu. Anunțul a fost făcut pe o pagină de pe Facebook, unde oamenii au lăsat numeroase mesaje de condoleanțe. Regretata actriță s-a stins din viață la numai 56 de ani.

”Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălizit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor!

Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!, a scris actorul Marian Rîlea pe rețeaua de socializare un mesaj de adio.

Adina Cristescu a lăsat în urmă o carieră de succes. Pe lângă inconfundabila ei interpretare în rolul „Buna Poveștilor”, Adina Cristescu a obținut recunoaștere și în alte producții notabile, cum ar fi „Cenușa păsării din vis” (1989), „Prea târziu” (1996), „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (2007), „Trenul foamei” (2010), „Aurora” (2010), sau ”Aferim” (2015). Acest palmares bogat subliniază contribuția semnificativă a Adinei Cristescu la patrimoniul artistic al României.

Trecerea ei în neființă lasă în urmă o imensă tristețe în rândurile lumii teatrale, cinematografice și a celor implicați în realizarea scenariilor și regiei, deoarece actrița a fost cu adevărat o figura importantă în peisajul artistic al țării.

În momentul de față nu se cunoaște cauza decesului. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la capela Bisericii Boteanu, din spatele Ateneului Român, marți, 26 septembrie, iar slujba de înmormântare urmează să aibă loc în cursul zilei de miercuri, 27 septembrie 2023, între orele 12:30-13:00, la Biserica Domnească Constantin Brâncoveanu din comuna Potlogi din județul Dâmbovița.

Comenteaza