Domnia haosului. Locul unde poliţiştii se pot amenda între ei FOTO

Domnia haosului. Locul unde poliţiştii se pot amenda între ei FOTO
O zonă din Cluj poate fi dată ca model în ceea ce priveşte parcările haotice. Culmea, este chiar sub nasul oamenilor legii.

Puţine locuri din Cluj pot rivaliza, în ceea ce priveşte modul confuz şi complet neregulamentar de parcare a maşinilor, cu spaţiul de pe strada Decebal din faţa Poliţiei Municipiului. Dacă principiul "legea e lege pentru toţi" ar fi aplicat, acolo ar ploua cu amenzi. 

Neamendaţi nici de poliţia rutieră, nici de cea locală

Maşinile stau pe mai multe rânduri paralele şi se blochează unele pe altele chiar sub ochii celor pe care presa îi numeşte "oamenii legii". În fapt, unele dintre automobile sunt chiar ale poliţiştilor.

Mai încolo, pe strada Emil Petrovici, automobilele parchează chiar sub semnul "atenţie, se ridică maşini". Situaţia seamănă cu cea de la consiliul judeţean: organismul care reglementează transportul rutier de călători în judeţ are chiar vizavi de sediul său o autogară ilegal constituită.

Invitat la radio REALITATEA FM Cluj, comisarul-şef Sorin Rus, conducătorul interimar al serviciului rutier, a recunoscut că parcările de pe strada Decebal sunt haotice.

"Problema este în discuţie. Am pus pe hârtie o propunere de a se reamenaja şi resemnaliza strada Decebal; parcările ar urma să fie în spic. Încă nu am reuşit să promovăm această propunere de la nivelul biroului rutier, dar am avut în vedere această zonă, ca să poată parca un număr mai mare de autovehicule decât în prezent. Cererea de parcări este foarte mare, pentru că foarte multe persoane au interes la poliţie", a spus Rus, care a recunoscut că e posibil ca unele dintre maşinile parcate neregulamentar zi de zi să aparţină unor colegi.

Parcările neregulamentare pot fi amendate şi de Poliţia Locală, un organism aflat în subordinea primăriei. "Poliţia parchează pe locurile special amenajate. Dacă există sesizări, Poliţia Locală iese în teren şi amendează şoferii parcaţi neregulamentar, indiferent dacă sunt poliţişti sau nu", a declarat Mirela Bălan, din cadrul biroului mass-media al primăriei.

Banda contestată de Eckstein: plină de şmecheri

Pe strada Decebal există şi o bandă specială pentru maşinile poliţiei, care dă spre intersecţia de la Podul Traian, instituită pentru cazurile de urgenţă. Lipsa de sens a acestei benzi a fost reclamată de fostul senator Eckstein-Kovacs Peter, care locuieşte pe strada Decebal: „Strada a fost îngustată şi este foarte aglomerată la orele de vârf din cauza acestei benzi inutile. Dacă sunt în misiune, poliţiştii să meargă cu girofarul, că li se dă întâietate, dar dacă nu sunt, să aştepte ca toată lumea la semafor", a spus fostul senator, la REALITATEA FM Cluj.

„Maşinile care pot trece pe acolo sunt cele ale poliţiei sau ale altor instituţii, aflate în misiune. Şoferii celor care nu sunt în misiune, pot fi sancţionaţi", a spus comisarul-şef. Ei bine, vestea proastă este că e plin de maşini care nu se află în misiune pe banda respectivă. Într-o oră, poliţiştii de la rutieră şi-ar putea amenda acolo zeci de colegi prea leneşi să ocolească pe strada Traian, semn că şmecherii din trafic pot purta şi uniforme.

Stradă blocată pentru un kebap

În luna aprilie, ZIUA de CLUJ a relatat cum, pe strada Gheorghe Şincai, o Dacia Duster a jandarmilor a blocat o bandă pentru a-şi comanda mâncare la o shaormerie. Autovehiculul nu avea girofarul sau semnalele acustice pornite, fapt care denotă îndeobşte faptul că se află în misiune. Şoferul a lăsat pornite doar avariile, ca oricare dintre cocalari. Găsiţi un text aici.

Comenteaza