Donald Trump la Vatican. Întrevederea cu Papa a durat 29 de minute

Donald Trump la Vatican. Întrevederea cu Papa a durat 29 de minute
Preşedintele american, Donald Trump, i-a făcut o vizită scurtă Înaltului Pontif în prima s-a călătorie peste ocean de la data instalării la Casa Albă.

Potrivit presei, Trump a fost întâmpinat la Vatican cu căldură de Papa Francisc după care cei doi au avut o întâlnire privată de 29 de minute doar în prezenţa unui traducător.

Donald Trump a fost auzit spunând că a fost "o onoare" să fie acolo, în timp ce cei doi îşi strângeau mâinile. La un moment dat, papa, glumind și zâmbind, la întrebat pe prima doamnă, Melania Trump, pe care o hrănea pe soțul ei.

Întâlnirea a părut a fi una cordială, fără nicio urmă de tensiune, având în vedere declaraţiile de anul trecut ale Papei, când Pontiful argentinian a pus la îndoială calităţile de bun creştin ale candidatului Trump care nu s-a abţinut să nu îl acuze pe Papă pentru faptul că-i pune la îndoială credinţa.

Președintele american a fost însoțit de fiica sa Ivanka, soțul ei Jared Kushner, de secretarul de stat Rex Tillerson, consilierul de securitate națională HR McMaster și de asistentul personal, Keith Schiller.

Soția sa, Melania, a fost îmbrăcată în negru, cu părul strâns și un voal.

Potrivit The Guardian, Papa Francis ar fi întrebat-o în glumă pe Prima doamnă în limba spaniolă: "Cu ce-l hrănești?" iar Melania a părut să răspundă "pizza".

Trump a fost întâmpinat de Georg Gänswein, arhiepiscop german și prefect al domeniului papal, fost secretar personal al predecesorului Papei Francisc, Papa Benedict al XVI-lea.

La sosire oaspeții au fost îndrumaţi spre un lift al Vaticanului unde, potrivit unui reporter al postului național de radio, s-ar  fi auzit o voce de sex masculin făcând o remarcă de tip: "Nu este ca Turnul Trump din New York". 

Anterior, președintele american și Papa nu au părut a fi în cele mai bune relaţii, Înaltul Pontif fiind extrem de critic vis-a-vis de intenţia lui Trump de a construi un zid la frontiera mexicană și de restricţiile impuse la graniţă pentru musulmani și refugiați.

"O persoană care se gândește numai la construirea de ziduri, oriunde ar fi, și nu la construirea de poduri, nu este creștină", ​​a spus Francis. 

 

Comenteaza