Donarea de sânge pentru abonament GRATUIT la UNTOLD sau NEVERSEA continuă la Cluj

Donarea de sânge pentru abonament GRATUIT la UNTOLD sau NEVERSEA continuă la Cluj

După un weekend în care mii de clujeni au donat sânge la Caravana Blood Network, organizată de Untold, azi, procesul a continuat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca, în special pentru cei care deși au stat 6 ore la coadă, nu au mai apucat să doneze sâmbătă sau duminică.

În weekend-ul care tocmai a trecut, la Cluj-Napoca s-a desfășurat Caravana Blood Network, organizată de Untold, unde doritorii puteau dona sânge în locația special amenajată din centru de la Monumentul Medorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor, iar „miza” de anul acesta a fost un abonament pentru toate zilele, fie la festivalul UNTOLD 2022, fie la NEVERSEA.

6 ore la coadă pentru intrare gratis la UNTOLD/NEVERSEA 2022, însă unii nu au apucat să doneze în aceeași zi

După cum era de așteptat, cererea a fost mare, un cuantum de mii de oameni în cele două zile. Majoritatea dintre aceștia au stat la coadă peste 6 ore, iar unii dintre ei nici nu au apucat să doneze. Sâmbătă, primul venit la coadă pentru a dona pe Eroilor, a ajuns la ora 2.30 dimineața, potrivit surselor ZIUA DE CLUJ

Majoritatea oamenilor se aflau sâmbătă la coadă de la circa 6 dimineața, iar cei mai norocoși dintre ei au apucat să doneze chiar la final (ora 14) după ore în șir de stat în soare. Cei care au rezistat aproape cât o zi lucrătoare la coada pentru donare dar totuși nu li s-a recoltat sânge în acea zi, deoarece programul se terminase, au fost trecuți pe o listă cu datele acestora și li s-a garantat că pot dona în timpul săptămânii, din 16 mai, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca (în timpul programului de funcționare al instituției) și că vor primii aceleași beneficii precum la caravana din weekend. Adică abonament pentru toate zilele festivalului UNTOLD/NEVERSEA 2022.

Zis și făcut. Azi, 16 mai 2022, aproximativ 100-150 de persoane, majoritatea dintre ele au fost cei care au stat cu orele la coadă în weekend, au fost prezente pentru a dona sânge la Centrul de Transfuzie din oraș. După un mic moment de neînțelegere, s-au făzut două cozi la intrarea în centru. Una pentru cei care donează și doresc abonamentul și voucherele de 100 de lei ale sponsorului Kaufland și una pentru cei care doreau doar să doneze pur și simplu sau pentru un bolnav anume. Coada pentru donarea de sânge de la centrul din Cluj-Napoca, a început undeva în jurul orei 6 dimineața.

ZIUA DE CLUJ a stat de vorbă cu mai multe persoane prezente la Centrul de Transfuzie pentru a dona.

„Am fost sâmbătă la coadă, la cort. Am stat vreo 6 ore ca să donez, dar nu am mai apucat. Ne-a trecut pe o listă, ca să venim aici să donăm. Sper să primim abonamentul și să ne găsească aici pe liste. M-am bronzat foarte tare în căldura de sâmbătă, aproape insolație, m-a usturat după atâtea ore de stat la coadă în plin soare, dar m-am dat cu o cremă, iar acum sunt mai ok”, spune Andrei M.

Pentru mulți dintre donatori, a fost prima dată când au făcut asta, dar au fost prezente și persoane care au mai donat.

„Eu am mai donat, totul e ok. Văd că sunt aici persoane care nu au mai donat până acum și au emoții. Nu trebuie să le fie teamă, eu am mai fost și totul e bine, nu simți nimic în timp ce îți ia sânge”, afirmă Alexadra S.

Doi tineri care au venit împreună, ne-a povestit și ei cum a fost în prima zi de donare pentru ei.

„Am mers sâmbătă la caravana mobilă din centru. Am fost amândoi (prietenul ei - n. red.). Eu nu am reușit până la urmă să mai donez, nu pentru că nu mai erau paturi, ci pentru că aveam pulsul prea mare, peste 100, deși am mai ieșit la aer, tot nu mi-a scăzut, de asta am venit azi să donez. Sper să fie ok”, povestește o tânără care a stat peste 6 ore la coadă pentru a dona sâmbătă și încă vreo 3 ore luni.

Prietenul tinerei ne-a relatat faptul că acesta a reușit totuși să doneze sânge sâmbătă, iar acum este aici pentru a-și susține partenera.

„Eu până la urmă am reușit să donez sâmbătă, după multele ore de stat. Am ales să îmi iau abonament gratuit la festivalul NEVERSEA, de la mare, pentru că la UNTOLD deja am bilet și nu avea rost. Totul e simplu. Ai un voucher, care are pe el un cod QR unic, pe care trebuie să-l scanezi cu telefonul, te duce pe un link unic. Pe voucher mai ai și un cod din cifre și litere, pe care trebuie să-l introduci pe site-ul de achiziție de bilete la secțiunea de voucher”, a explicat tânărul. Acesta a stat cu prietena sa la telefon prin apel video, pe tot parcursul procesului de donare al tinerei, pentru a o susține și a-i da curaj.

O doamnă asistentă de la centrul de transfuzie din oraș spune că aici pot recolta sângele mai eficient, spre deosebire de sâmbătă și nu se stă mult la coadă.

„Sâmbătă a mers destul de greu. Aici luăm câte 8 deodată și terminăm în 10-15 minute, dar la centrul mobil reușeam să colectăm doar 8 pe oră, iar asta doar în condiții ideale, dacă nu li s-a făcut rău etc”, mărturisește una dintre asistentele de la recoltare de sânge.

Beneficii în plus pentru cei care au donat la Centrul de Transfuzie din Cluj-Napoca.

Pe lângă ambonementul cu acces în toate zilele festivalului UNTOLD/NEVERSEA 2022 și vouchere în valoare de 100 de lei pe care le puteau folosi doar în magazinul Kaufland, cei care au donat direct la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca, au primit și clasicele bonuri de masă, în valoare de 66.90 lei, în format electronic, pe un card.

Comenteaza