Donează sânge la Cluj! Peste 100 de persoane în prima zi de campanie

Donează sânge la Cluj! Peste 100 de persoane în prima zi de campanie

Aproximativ 100 de clujeni au donat sânge luni, 19 noiembrie 2018, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, noi dăm startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai.

Clujenii s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj încă din momentul deschiderii acestuia, astfel încât numărul maxim de donatori a fost atins înainte de ora 13.00.

Ajunsă la cea de-a șasea ediție, campania inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai își dorește să fie mai mult decât un eveniment punctual, obiectivul major al acesteia fiind acela de a crea un comportament constant, consecvent în ceea ce privește donarea de sânge.

În acest sens, pe lângă campania propriu zisă de donare, care are loc în perioada 19-23 noiembrie 2018, studenţii voluntari ai Universităţii Babeş-Bolyai au organizat o campanie în cadrul căreia peste 5.000 de clujeni au fost informaţi cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.  Campania de informare s-a desfăşurat în toate cele 21 de facultăţi ale UBB şi a mobilizat aproape 100 de studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

„Ne dorim ca, în timp, campania pe care am inițiat-o și care a devenit deja o tradiție să devină mai mult decât un eveniment punctual de donare de sânge. Ne dorim ca oamenii cărora ne adresăm să realizeze cât de importantă este donarea periodică, atât pentru ei, cât şi pentru cei ale căror vieţi depind de sângele donat şi încercăm să generăm un comportament constant în sensul donării de sânge”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

Cea de-a șasea ediție a campaniei „Donăm împreună, noi dăm startul!”, se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 7.30-13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18). În cadrul primelor cinci ediţii ale campaniei organizate de UBB au donat aproximativ 2000 de persoane, sângele unui donator putând salva 3 vieţi.

 

Comenteaza