Dorele, te-ai apucat de peisagistică?

Dorele, te-ai apucat de peisagistică?
Un "Dorel" s-a pus pe plantat arbori fără nicio logică.

În zona verde din faţa Liceului George Coşbuc s-au plantat arbori. Aceasta este cea mai bună perioadă pentru plantări, nimic de zis. Doar că un "Dorel" certat cu logica a pus un arţar la un metru de un frumos exemplar de molid argintiu. Să nu se plictisească. Spaţiu ar fi fost destul, dar el aşa a considerat de cuviinţă sau poate s-a apucat de săpat într-o zi în care nu avea chef.

Rezultatul a fost comentat de profesorul Vasile Cristea, fost director al grădinii botanice clujene. "Chiar am trecut pe acolo şi am văzut. Un frumos exemplar de arţar este plantat la un metru de un molid argintiu. Cineva a făcut un plan fără să meargă la faţa locului şi altcineva a executat fără să gândească. În timp, arţarul nu va lăsa molidul să de dezvolte.

Dezvoltă o coroană mare, piramidală, care va umbri molidul argintiu. La nivel de rădăcini nu există însă nicio problemă. Arţarul are rădăcini profunde, molidul dezvoltă rădăcini superficiale, care se întind mai mult la orizontal. Nu e încă timpul pierdut. Se poate muta unul dintre arbori", a spus Vasile Cristea, în direct la REALITATEA FM Cluj.

Potrivit specialistului, distanţa dintre cei doi arbori aflaţi la doar un metru ar trebui să fie de cinci ori mai mare. Potrivit lui Cristea, un arţar costă 5-600 de lei, iar un molid argintiu, circa 200 de lei, dacă sunt cumpăraţi din pepiniere.

Comenteaza