Dosarul celor 12 poliţişti de la Rutieră acuzaţi de "mită la radar", întors la parchet

Dosarul celor 12 poliţişti de la Rutieră acuzaţi de
Instanţa a întors la parchet dosarul celor 12 poliţişti de la Poliţia Rutieră Cluj, trimişi în judecată la începutul anului pentru că ar fi luat mită de la şoferi chiar şi un bax de bere.

12 agenţi de la Rutieră au fost trimişi în judecată la în luna ianuarie pentru luare de mită. După un termen de judecată, a intrat în vigoare Noul Cod de Procedură Penală, astfel că instanţa Tribunalului Cluj a decis trimiterea dosarului unui judecător de cameră preliminară: "transpune cauza pe cameră preliminară şi fixează termen pentru depunere cererilor sau excepţiilor la data de 21.03.2014″. Analiza dosarului în cameră preliminară le-a fost de bun augur poliţiştilor şi avocaţilor acestora. Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunal a dispus trimiterea cazului înapot la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj pentru refacerea rechizitoriului.

Soluţia pe scurt: "Admite cererea formulată de apărătorii inculpaţilor Galatan Robert Eduard, Rosca Cosmin Dacian, Cătinean Ilie, Tulbure George, Todoruţ Rareş Cristian, Mureşan Ioan, Mureşan Radu Mihai, Sucală Adrian Vasile, Soran Victor, Alb Dan Dorin şi Lupaş Cătălin. Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 1018/P/2011 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj sub aspectul omisiunii descrierii faptelor reţinute în sarcina acestora intr-un mod susceptibil de a produce consecinţe juridice, în accepţiunea elementelor constitutive ale infracţiunilor care fac obiectul sesizării instanţei şi sub aspectul lipsei oricărei descrieri în fapt a celui de-al treilea act material al infracţiunii de fals intelectual reţinută în sarcina inculpatul Muşrean Ioan.

Citeşte mai mult pe clujust.ro.

Comenteaza