Dosarul lui Radu Bica, finalizat de procurorii DNA

Dosarul lui Radu Bica, finalizat de procurorii DNA
Dosarul de urmărire penală a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Radu Bica, a fost finalizat. Deocamdată, avocaţii care îl reprezintă pe Radu Bica şi pe a doua persoană învinuită în dosar, avocatul bucureştean Bogdan Aldea, nu au fost chemaţi pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală.

„Din informaţiile pe care le am, dosarul a fost finalizat. Noi încă nu am fost chemaţi pentru a ni se prezenta materialul de urmărire penală, deci nu ştiu ce conţine dosarul", a declarat pentru ziuadecj.ro avocatul Eugen Iordăchescu, cel care îl reprezintă pe Bogdan Aldea, bucureşteanul care i-ar fi împrumutat Aspaziei Droniuc suma de 10.000 de euro, despre care procurorii DNA spun că au fost daţi, ca mită, vicepreşedintelui CJ, Radu Bica, în schimbul semnării unui contract de mentenanţă pentru stadionul Cluj Arena în anul 2012.

Radu Bica a fost arestat în 1 noiembrie, sub acuzaţia de luare de mită, procurorii DNA arătând că acesta urma să primească suma totală de 25.000 de euro pentru a încheia contractul de mentenanţă a stadionului cu una din firmele Aspaziei Droniuc, Frarom Import-Export SRL. Arestarea acestuia s-a făcut în urma denunţului Aspaziei Droniuc, femeia care a dat declaraţii similare şi în dosarul primarului Sorin Apostu, susţinând că şi edilul Clujului a primit mită 49.000 de euro de la ea în schimbul semnării unui contract de asigurări a parcului auto al RATUC prin altă firmă pe care aceasta o deţine.


Recursurile celor doi reprezentanţi ai administraţiei locale au fost respinse de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Etichete
Comenteaza