Dosarul privind prăbuşirea elicopterului militar: a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă

Dosarul privind prăbuşirea elicopterului militar: a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă
Procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale în dosarul privind prăbuşirea elicopterului militar în judeţul Sibiu, pentru ucidere din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a anunţat Parchetul ICCJ.

"În continuarea cercetărilor în cauza privind prăbuşirea elicopterului militar, în apropierea localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu, procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului a fost făcută de anchetatorii desemnaţi să instrumenteze cauza - doi procurori militari ai Secţiei parchetelor militare din Parchetul ICCJ şi doi procurori militari din Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj -, împreună cu specialişti criminalişti de la Institutului Naţional de Criminalistică al IGPR şi de la Serviciul Criminalistic al IPJ Sibiu, precum şi cu membri ai Comisiei de Investigaţie Tehnică din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene, menţionează Mediafax.

Epava elicopterului a fost ridicată în 22 noiembrie, aceasta fiind dusă la o o unitate militară din Câmpia Turzii. Cercetarea la faţa locului s-a încheiat în aceeaşi zi, după ce a fost făcută o verificare amănunţită a zonei.

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale şi, în urma expertizei genetice judiciare - fiind prelevate probe ADN atât de la rudele de gradul I ale militarilor decedaţi, cât şi de la aceştia -, a fost stabilită identitatea persoanelor decedate, a precizat Parchetul instanţei supreme.

Totodată, au fost identificaţi şapte martori care au fost audiaţi de către procurorii militari.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. În urma accidentului aviatic, opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi.

Comenteaza