Dosarul Uioreanu. Şpagă pentru taxa de candidatură la parlamentare a soţiei

Dosarul Uioreanu. Şpagă pentru taxa de candidatură la parlamentare a soţiei
Taxa de candidatură a Elenei Uioreanu la alegerile parlamentare din toamna 2012, în valoare de 11.200 de lei, a fost plătită din mita primită de Horea Uioreanu, se arată în motivarea arestării preventive transmise de Curtea de Apel Cluj.

,,Cu privire la aceste cheltuieli am ţinut o evidenţă contabilă pe calculator, deoarece era vorba de multe sume de bani cheltuite şi voiam să am o justificare în faţa preşedintelui când voi fi întrebat. Între aceste cheltuieli menţionez plata lunară a sumei de 4500 - 4800 lei către numitul C.M.L. (la care preşedintele avea o datorie, fără să cunosc originile acesteia), cheltuieli cu maşinile familiei - cauciucuri, jante, bani cash daţi lui U.H. sau soţiei acestuia, câte 2000 - 3000 lei; pentru cabană am plătit taxele pentru proiectare, arhitect, materiale de construcţie, geamuri, betoane, am plătit de asemenea din acei bani taxa de candidatură a E.U. la alegerile parlamentare din toamna 2012, mai precis i-am dat acesteia în mână suma de 11 200 lei pentru a plăti taxa respectivă", a declarat în fața procurorilor Răzvan Pop, fostul consilier personal al lui Horea Uioreanu. Acesta ţinea evidenţa şpăgilor, pe un laptop de la CJ Cluj, într-un document excel.

Cu privire la acest laptop, "din declaraţia martorului rezultă că în momentul în care în biroul său s-a efectuat o percheziţie într-un dosar aflat pe rolul DNA, la întoarcere în birou, a constatat că laptopul nu se mai afla pe birou, iar de la I.S. a aflat că acesta a fost luat şi pus în locul lui calculatorul I.. Purtând o discuţie cu inculpatul U. despre conţinutul fişierelor existente pe laptop, din iniţiativă proprie sau la propunerea preşedintelui s-a ajuns la concluzia că laptopul trebuie distrus, întrucât cuprindea fişiere excel care consemnau banii intraţi şi cheltuiţi".

Elena Uioreanu a divorţat de Horea Uioreanu la începutul acestui an. În prezent, Elena Uioreanu este deputat PNL în Colegiul 9 Cluj.

Aceasta nu a putut fi contactată până în momentul publicării articolului.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în 29 mai, pentru fapte de corupţie. Uioreanu ar fi primit şpagă circa 1 miliard de lei.

În 28 mai, la momentul percheziţiilor efectuate de procurorii DNA Cluj la sediul CJ Cluj, Elena Uioreanu susţinea că nu are nicio legătură cu scandalul în care este implicat fostul ei soţ.

"Nu ştiu nimic despre această anchetă. Nu m-a căutat şi nu m-a sunat nimeni de la DNA. Ce legătură am eu cu Consiliul Judeţean? De unde până unde să fiu şi eu implicată. Sunt acasă, bine mersi, şi mă uit la televizor. Ştiu că e senzaţional să fie implicat şi numele meu. Dacă eram fosta soţie vânzătoare la aprozar nu apăream în scandal, dar pentru că sunt deputat am fost repede implicată", a spus Elena Uioreanu.

Comenteaza