Două autospeciale de trei sferturi de milion de euro au ajuns azi la Cluj. Una e spital ambulant: 40 de bolnavi simultan FOTO

Două autospeciale de trei sferturi de milion de euro au ajuns azi la Cluj. Una e spital ambulant: 40 de bolnavi simultan FOTO
Încă două autospeciale pentru intervenţii de urgenţă la Cluj: au sosit astăzi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu".

Una dintre cele două maşini ajunse azi la Cluj este destinată intervenţiilor la accidente  colective sau calamităţi şi salvări urbane care va fi gestionată de ISU Cluj, în vreme ce a doua ajunge la Centrul de comandă şi control mobil care va intra în administrarea ISU Maramureş.Autospeciala destinată intervenţiilor la accidente colective şi calamităţi şi salvări urbane şi care a intrat astăzi în administrarea ISU Cluj reprezintă unul dintre cele mai performante echipamente de acest fel din România. "Este considerată din acest punct de vedere un adevărat „spital de campanie" atât prin dotările existente - echipament pentru descarcerări grele, aparatură medicală performantă, corturi termoizolante care asigură protecţia personalului şi a victimelor în condiţii meteo extreme de până la - 30 de grade Celsius şi altele - cât şi prin capacitatea mare de procesare a pacienţilor - 40 de răniţi concomitent", spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Spitalul mobil poate deveni complet operaţional în mai puţin de 15 minute, indiferent de condiţiile de teren sau meteorologice.

La predarea celor două maşini, de astăzi, au venit reprezentanţii tuturor consiliilor judeţene din cele şase judeţe din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest care au constituit în anul 2007 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord" al cărei obiectiv principal îl constituie implementarea proiectului din cadrul Programului Operaţional Regional vizând „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord, etapele I-a şi a II-a".

Cele două autospeciale, în valoare totală de aproximativ trei sferturi de milion de euro, sunt ultimele două achiziţionate în prima etapă de implementare a acestui proiect. Până în acest moment, prin intermediul proiectului au fost achiziţionate nu mai puţin de 64 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă: 30 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane, două autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic şi radiologic), şase autospeciale pentru descarcerări grele, 21 de ambulanţe de prim ajutor şi respectiv trei ambulanţe de reanimare şi Centrul de comandă şi control.

"Urmează ca etapa a doua de implementare a proiectului să mai aducă în curtea ISU Cluj încă 12 autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă", spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vakar Istvan.

 

Comenteaza