Două capre negre, surprinse în vârf de munte de angajații Romsilva

Două capre negre, surprinse în vârf de munte de angajații Romsilva

Două capre negre au fost surprinse în Parcul Național Retezat în două ipostaze diferite. Una se odihnește într-un culcuș improvizat, alta își caută hrană sub stratul gros de zăpadă.

"Filmarea frumoasă a fost realizată de colega noastră, Lenuța Bogdan, în timpul acțiunilor de monitorizare. În iernile grele, caprele negre preferă versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii. Iarba uscată, cu care se hrănesc iernile, este mai ușor descoperită aici, ca și mușchi, licheni sau cetină de molid.

Parcul Național Retezat National Park asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul, fauna fiind protejată.

În parc regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.
Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în Hunedoara. Parcul are 38.047 ha, din care 19.988 ha sunt păduri, 9.893 ha din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală", a transmis Romsilva. 

Comenteaza