Două dosare penale pentru fraudă la vot în Cluj

Două dosare penale pentru fraudă la vot în Cluj

Polițiștii clujeni au primit 25 de semnalări de fapte în legătură cu procesul electoral, două treimi dintre ele nefiind confirmate după cercetarea lor.

"Până în prezent, la nivelul județului Cluj nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică de natură să afecteze desfășurarea procesului electoral. Au fost înregistrate 25 de semnalări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

În urma verificărilor efectuate până la acest moment, 17 dintre acestea nu se confirmă, iar șase sunt în curs de soluționare. De asemenea, sunt efectuate cercetări în cadrul a două dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal", a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Polițiștii din Turda au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de 53 de ani, din Constanța, și-ar fi exercitat dreptul la vot la o secție situată în localitatea clujeană, iar cei din Dej, despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot a votat pe o listă suplimentară.

"Polițiștii clujeni vor verifica cu celeritate toate sesizările privind eventuale nereguli în ceea ce privește desfășurarea procesului electoral. Pentru a preveni posibile evenimente negative, vă recomandăm respectarea legislației electorale, a regulilor de conviețuire socială, precum și a celor privind combaterea răspândirii coronavirusului", conform IPJ Cluj.

Comenteaza