Două fetițe au fost răpite și abuzate sexual de un bărbat condamnat deja la 10 ani pentru viol

Două fetițe au fost răpite și abuzate sexual de un bărbat condamnat deja la 10 ani pentru viol
| Foto: obiectiv.net

Cele două fete de 10 şi de 12 ani, răpite din Braşov şi găsite în judeţul Prahova, au fost forţate să întreţină mai multe acte sexuale, au stabilit anchetatorii. Agresiunea a avut loc într-o parcare şi în interiorul unei localităţi.

Potrivit poliţiştilor, în urma cercetărilor a reieşit că „bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, persoanele vătămate minore să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova.”

Ca urmare, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Cele două fete au fost preluate de un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, fiind instituţionalizate şi internate în regim de urgenţă.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Anchetatorii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

Două fete de 10 şi 12 ani au fost răpite vineri de la domiciliul lor din judeţul Braşov, iar Poliţia a declanşat alerta de răpire.

Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două copile, care i-ar fi cerut acordul femeii de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

Întrucât copiii nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu a mai răspuns la telefon, mama a alertat poliţiştii. Ulterior, fetele au fost găsite în judeţul Prahova.

Se pare că bărbatul care le-a răpit şi violat pe cele două fete fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu din penitenciar unde avea de ispășit 10 ani de închisoare pentru viol.

Etichete
Comenteaza