Două milioane de lei de la UE pentru promovarea Cheilor Turzii şi ale Turenilor

Două milioane de lei de la UE pentru promovarea Cheilor Turzii şi ale Turenilor
O sumă de două milioane de lei, din care 1,7 milioane bani gratuiţi de la Uniunea Europeană, este bugetul cu care cele două obiective turistice din Cluj, Cheile Turzii şi ale Turenilor, vor fi promovate turistic.

Proiectul "Managementul conservativ şi participativ în siturile Natura 2000 Cheile Turzii şi Cheile Turenilor", a fost depus spre finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 - 2013, în luna martie, iar finanţarea a fost câştigată recent, anunţă CJ Cluj. Proiectul va fi implementat după ce va fi semnat contractul de finanţare între Autoritatea de Management şi Consiliul Judeţean. Proiectul are o valoare totală de două milioane de lei, sumă din care 1,7 milioane sunt asigurate gratuit de Uniunea Europeană. „Prin acest proiect urmărim, pe de o parte punerea în valoare a acestor două situri naturale reprezentative pentru întreaga Românie, dar şi conservarea biodiversităţii regăsite aici", a spus preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Proiectul urmăreşte eficientizarea măsurilor de conservare a mediului natural din cele două arii naturale protejate, aflate în custodia Consiliului Judeţean Cluj, şi prevede elaborarea a două Planuri integrate de management. Proiectul are în vedere şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg cu privire la importanţa conservării biodiversităţii ariilor naturale.

Comenteaza