Dramă la Luminaţie: o cruce a căzut peste o fetiţă de 4 ani VIDEO

Dramă la Luminaţie: o cruce a căzut peste o fetiţă de 4 ani VIDEO
O fetiţă de 4 ani a fost rănită grav de o cruce, în cimitirul din Mănăştur.

Eveniment dramatic petrecut marţi seara, în cimitirul Mănăştur-Zorilor. O cruce din beton a căzut peste o fetiţă de numai 4 ani, rămasă nesupravegheată. Crucea de aproximativ 50 de kilograme i-a căzut peste piept şi picioare. Oamenii aflaţi în cimitir pentru Luminaţie au sunat imediat la ambulanţă. Un echipaj SMURD a venit după 15 minute, iar cei prezenţi i-au certat pe paramedici pentru că nu au ajuns mai repede.

În momentul sosirii echipajului SMURD, fetiţa era conştientă. Medicii nu s-au grăbit cu diagnosticul, având în vedere că crucea era grea şi că aceasta a căzut peste pieptul copilului.

La faţa locului a venit şi un echipaj de poliţie, care a păzit mormântul unde s-a petrecut accidentul până la sosirea celor de la laboratorul criminalistic.

Primele concluzii sunt că crucea a fost prinsă superficial. Tijele din metal care o susţineau erau ruginite. Ultimul înmormântat în respectivul loc de veci este din 1997.

Luminaţia este sărbătoarea morţilor, ţinută în Transilvania. De 1 noiembrie, ardelenii merg în cimitire să ducă o floare şi să aprindă o lumânare la mormintele strămoşilor.

 

Comenteaza