DRAMA TERIBILĂ. Un bărbat este în comă după ce a fost sfâşiat de câini

DRAMA TERIBILĂ. Un bărbat este în comă după ce a fost sfâşiat de câini
Sâmbătă dimineaţă, un bărbat de 62 de ani, din Cluj, a fost atacat de o haită de câini.

Un bărbat de 62 de ani, maistru la fabrica de confecţii încălţăminte CD Bons din zona podului IRA, a fost sfâşiat de câini în curtea unității. Omul se zbătea între viaţă şi moarte la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) Cluj. Totul s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 10:00, când acesta trebuia să meargă la muncă.

În mod excepţional, a fost chemat în weekend la serviciu şi are ce regreta că a acceptat. Nu l-a găsit pe portar în cabina acestuia şi a intrat în curtea fabricii, aşa cum o făcea în fiecare dimineaţă. Numai că acolo a fost surprins de o haită de nouă câini, care au sărit asupra sa. Aceştia se află, de obicei, închişi într-o cuşcă, dar în dimineaţa respectivă erau în libertate.

Omul a încercat să sune la un prieten, dar tot ce a făcut a fost să strige în telefon. Amicul său nu a înţeles ce s-a întâmplat şi unde se află maistrul.

Angajatul a fost găsit de portar, care a sunat la numărul de urgență 112. Când au sosit paramedicii, pierduse mult sânge, avea tensiune scăzută şi o stare hipotermică, pentru că afară erau în jur de -2 grade.

"Bărbatul are plăgi multiple. Noi am trimis acolo echipajul cel mai apropiat şi am reuşit să comunicăm cu el. Avea fracturi bilaterale la glezne, inclusiv leziuni la tendoane, muşchiul era deteriorat, mai pe înţeles era fâşii, avea chiar şi convulsii. De asemenea, la ambele mâini la antebraţe, respectiv pe spate avea muşcături. În partea din faţă a scăpat, probabil datorită hainei cu vatelină pe care o avea pe el.

L-am găsit şi cu 33,4 grade Celsius, deci uşor hiportemic, a pierdut mult sânge, şi cu tensiune scăzută, putem spune că prognosticul este rezervat. L-am intubat şi l-am sedat imediat. Am chemat chirurgi ortopezi şi pe cineva de la clinica de boli infecţioase pentru că la numărul mare de plăgi pe care îl are este un risc ridicat de infecţie.

L-am trimis, de asemenea, la computerul tomograf, să vedem dacă nu a suferit cumva s-a lovit la cap sau dacă a suferit un accident vascular cerebral. Şansa lui este că, spun aparţinătorii, nu are patologii asociate", a declarat Adela Golea, purtătorul de cuvânt al UPU Cluj.

Maistrul este divorţat şi are doi copii, un băiat în jur de 25 de ani şi o fată de 35 de ani. De o lună, acesta era şi bunic.

UPDATE 1 Duminică, bărbatul a suferit o serie de intervenţii chirurgicale şi prognosticul medicilor s-a îmbunătăţit.

UPDATE 2 Poliţia anchetează cazul de la fabrica CD Bons. "Cu ocazia cercetărilor a rezultat că un bărbat de 62 de ani, angajat al societăţii, în timp ce se afla în curtea interioară, a fost atacat şi muşcat de mai mulţi câini. A fost transportat la UPU, având răni la nivelul membrelor şi toracelui. Facem cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul, am sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Prima încadrare este la neîndeplinirea responsabilităţilor pe linie de siguranţă şi securitate în muncă şi este un articol din codul penal care ţine de angajator", a spus Daniel Graur, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.

Etichete
Comenteaza