Drama unei femei violate de fratele soţului: „M-a ameninţat că dacă vorbesc dă foc la casă când sunt copiii acolo”

Drama unei femei violate de fratele soţului: „M-a ameninţat că dacă vorbesc dă foc la casă când sunt copiii acolo”
Femeia susţine că incidentul, pe care nu-l poate dovedi, a avut loc în urmă cu o lună, în localitatea Muntele-Rece.

Dorina este o femeie frumoasă, de 28 de ani, din Muntele Rece. Blondă, cu păr lung şi ochi albaştri. Are şi doi copii: o fetiţă de patru ani şi jumătate şi un băieţel de 9 luni. Pare o pasăre rănită, care ar vrea să se sprijine de ceva, însă e evident că, la această oră, se sprijină de-un hău: trupesc şi sufletesc. Limbajul trupului şi mai ales al privirii sugerează faptul că s-a abandonat pe sine, nu-i mai pasă şi povesteşte deschis tot ce i s-a întâmplat pe 27 iulie.

"Şi aşa am ajuns de râsul satului, aşa că nu mai contează" - oftează ea. Brusc, am senzaţia că relatându-ne întâmplarea terifiantă prin care a trecut îşi mai alină puţin durerea. Vorbeşte mai departe, de parcă ar aşteptat acest moment. "Eram singură acasă, doar cu copiii, în noaptea de 27 iulie, bărbatul era dus la lucru în altă localitate. Şi m-am trezit cu Vasile, fratele soţului, în casă, la miezul nopţii, în timp ce dormeam. Nu era beat deloc, ba, dimpotrivă, lucid şi calculat. I-am zis să iasă afară, dar el n-avrut. Ne-am tot certat până ce el m-a prins hotărât de mână şi apoi s-a consumat actul. Copiii dormeau amândoi, nici nu s-au trezit fiindcă am încercat să nu-i fac martori la întâmplare şi să-i şochez", relatează femeia.

Când a plecat, după ce şi-a satisfăcut poftele, Vasile a ameninţat-o. I-a promis că în cazul în care îi va spune soţului despre incident le va da foc la casă, noaptea când ea va dormi şi când vor dormi şi copiii. Astfel că Dorina a ţinut totul în sine. Mărturiseşte că numai ea ştie cât a suferit. Soţul ei, Traian, şi-a dat seama destul de repede că s-a întâmplat ceva. Într-un târziu a rupt tăcerea: i-a povestit, cu lux de amănunte tărăşenia. N-a mai putut păstra secretul, o chinuia prea tare. Bărbatul ei a reacţionat, furibund, dar n-a avut pe cine să pedepsească fiindcă fratele i-a plecat de-acasă, spre o destinaţie necunoscută.

"De duminică, de când i-am spus, el se descarcă numai pe mine. M-a certat, plângând, întrebându-mă, repetat, de ce nu i-am povestit totul de la început. M-am prezentat, cu toată ruşinea, marţi (n.r. - 1 septembrie) la poliţie, la Măguri-Răcătău şi am făcut plângere, iar şeful de post m-a trimis cu ordonanţă la Institutul de Medicină Legală. Acum nu mai am alt scop în viaţă decât acela să-l fac să plătească pe fratele soţului - dar nu ştiu în ce mod, fiindcă deja, pe lângă mine, suferă enorm soţul, dar şi copiii. E clar de asemenea că şi căsnicia noastră este terminată" , mai spune femeia. 

Dorina este poftită în cabinetul de consultaţii al IML şi după câteva minute se întoarce în sala de aşteptare. Parcă mai distrusă decât a intrat: aşa cum era firesc, medicii n-au mai găsit nimic în sprijinul variantei violului.

"Au vrut să-mi facă recoltări, dar ce să mai recolteze acum... M-au trimis la un ginecolog specializat ca să constate leziunile pe care simt că le mai am, apoi să mă întorc cu rezultatul. Cât despre detectorul de minciuni, singurul care m-ar mai putea salva, sunt sigură că l-ar da de gol pe Vasile, însă nu cred că el va accepta vreodată să se supună la aşa ceva" , încheie, sfârşită, femeia. Apoi se depărtează, legănându-se ca o trestie într-un vifor năprasnic. Deşi la acea oră caniculară nu sufla nici măcar un vânt, cât de mic.

Comenteaza